08 march 2022, 11:15 Health views 1526
Medic obstetrician-ginecolog: 10 sfaturi privind igiena intimă
08 march 2022, 11:15 Health views 1526

Medic obstetrician-ginecolog: 10 sfaturi privind igiena intimă

Deși pare un subiect pe cât de delicat, pe atât de simplu și clar, s-ar putea întâmpla totuși ca unora aspecte să nu le acordăm atenția cuvenită. Iar consecințele nu vor ezita să ne dea bătăi de cap.

Am purtat o discuție pe marginea acestei teme cu medicul obstetrician-ginecolog, Iraida Snigur, care a scos în evidență cele mai importante momente ce țin de igiena intimă feminină:

”În fiecare zi ne facem igiena intimă, însă uneori putem comite și careva greșeli.

Deci, care recomandări de bază trebuie respectate?

- Spălarea cu apă curgătoare și săpun pentru igiena feminină de 2 ori/zi. În acest sens recomand produsele care au fost create de specialiști, potrivite zonei intime, așa cum sunt și produsele din seria Sensivio  de la Viorica Cosmetic, care au o formulă sigură elaborată de dermatologi. Pentru uzul de zi cu zi puteți opta pentru gelul intim Zilnic cu extract de echinacea purpurie și acid lactic natural. Acest produs are un efect antiseptic și nu usucă pielea.

- Spălarea înaintea și după fiecare act sexual;

- Spălarea în direcția din față spre spate și nu invers;

- Utilizarea produselor de spălare intimă specializate. Acestea nu trebuie să conțină sulfați, ideal ar fi să conțină acid lactic și alte ingrediente cu acțiune benefică. În cazul unei sensibilități deosebite a pielii din zona intimă optați pentru texturi ușoare, cum ar fi spuma intimă Delicată din seria Sensivio cu extract de bujor și acid lactic natural. Acesta se potrivește chiar și adolescentelor și femeilor însărcinate;

- Nu este recomandat dușul vaginal (spălăturile interne);

- Se recomandă alegerea produselor de igienă feminină adaptate nevoilor particulare în caz de sensibilitate sau iritație a zonei intime. În seria Sensivio găsiți gelul intim Calmant cu extract de nufăr alb și acid lactic natural, special creat contra iritațiilor, în perioada de menopauză, etc. Acesta reduce disconfortul cauzat de apa clorurată, procedura de epilare, lenjeria incomodă sau menopauză.

- În menstruație este mai recomandat dușul, decât baia în cadă;

- Lenjeria se schimbă în fiecare zi;

- Nu folosiți aceleași prosoape și pentru față și pentru corp;

- Folosiți lenjerie de bumbac;

-Mergeți regulat la medic.”

În urma analizei minuțioase, produsele Sensivio sunt recomandate cu încredere de către Asociația oncologilor-ginecologi din Republica Moldova.

Accesați www.viorica.md pentru a plasa o comandă online cu livrare sau vizitați magazinele Viorica!

 

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1677
Populația:
838 locuitori

Ghelăuza este un sat şi comună din raionul Străşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Saca și Ghelăuza. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Strășeni și la 35 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 838 de oameni. Satul Ghelăuza a fost menționat documentar în anul 1677.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.