04 november 2021, 11:30 Health views 16902
04 november 2021, 11:30 Health views 16902

Alergie de primăvară


Foto: ruvr.ru

Conform datelor statistice, între 13 şi 35% de ruşi, în funcţie de regiune, suferă de alergie. În Germania, de alergie suferă un sfert din populaţie. În Rusia, praful era considerat principalul vinovat, scrie ruvr.ru.

Biroul Serviciului Sanitar şi Controlului Consumatorilor din Sankt-Petersburg afirmă că putem să nu ne temem de praful care umple oraşele după topirea zăpezii. Nu există o legătură directă între aerul prăfuit şi reacţiile alergice. Medicul alergolog Evghenia Stepanova are o opinie diametral opusă.

„Dacă vorbim despre nocivitatea prafului şi capacitatea lui de a provoca alergii, putem spune că da, el înrăutăţeşte starea mucoasei şi reprezintă un factor ce predispune la dezvoltarea alergiei. În cazul de faţă acest factor este mai periculos pentru cei care sînt predispuşi genetic la alergii”.

Specialiştii leagă creşterea numărului bolnavilor de alergie de cîţiva factori: predispoziţia genetică, stresul, poluarea mediului înconjurător şi creşterea statutului social-economic. Cu alte cuvinte, cu cît o ducem mai bine, cu atît sistemul nostru imun este mai slab. Chiar şi faptul că în societatea contemporană familiile nu mai sînt numeroase duce la îmbolnăvirea mai frecventă a copiilor.

Alergia sezonieră şi alergia la alimente sînt două lucruri complet diferite. De regulă, organismul uman „respinge” alimentele cu care noi nu sîntem obişnuiţi istoriceşte. Fructele exotice, condimentele, genurile de peşte şi carne cu care nu sîntem obişnuiţi pot deveni un catalizator al alergiei, dacă nu la noi, atunci la copiii noştri.

De exemplu, în trecut, laptele de soia era recomandat copiilor care suferă de intoleranţă la lactoză. În Rusia a crescut o generaţie care nu tolerează orice fel de produse din soia.

Un alt fenomen nou în viaţa noastră îl reprezintă alergia căpătată la serviciu de care suferă fiecare al treilea rus. În fruntea listei se află cei care lucrează în birouri. Alergia este provocată de aparatele tehnice de care, de obicei, sînt pline birourile. În timpul lucrului, computerele se încălzesc pînă la 50-55 de grade şi emană compuşi chimici toxici care pot provoca reacţii neplăcute. De asemenea, computerul electrizează particulele de praf din aer. Ele nu se depun pe jos, ci se lipesc de faţă şi piele producînd iritaţii.

Există un nou tip de alergie, mai precis o pseudoalergie. Cauza este locul de muncă care nu ne place. Criza şi frica de a pierde locul de muncă au făcut ca această problemă să afecteze mult mai multe persoane. La prima vedere, omul pare că este mulţumit, însă oboseala şi stresul se acumulează şi rezultatul este imprevizibil: de la urticare pînă la sindromul bronhospastic.

Prin urmare, alegeţi-vă un loc de muncă care să vă placă. Cine ştie, poate că atunci veţi uita de alergie pentru întotdeauna.

Keywords:

alergie , sanatate , anotimp

Comments

 (1)
  • #1 Yda Reply Quote selected
    Чихать не надо) Если чихаешь на весну, то значит аллергия. А это вообще та еще противненькая штука. Вроде бы ничего серьезного и в целом особого дискомфорта не приносит, но блин...жутко раздражает, когда это чиханье на протяжении месяца. Именно поэтому тут без специальных средств не обойтись. Я вот и не обхожусь - пользуюсь спреем Аллергодил. И никакого чиханья на весну :)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1930
Populația:
219 locuitori

Cociulia Nouă este un sat din cadrul comunei Băiuş, raionul Leova. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Leova și la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 219 oameni. Satul Cociulia Nouă a fost înființat în anul 1930.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.