09 october 2021, 11:00 Health views 2296
Despre coronavirus pe scurt și clar
09 october 2021, 11:00 Health views 2296

Despre coronavirus pe scurt și clar

Un medic din Israel scrie despre cercetările realizate de grupul său asupra coronavirusului. El este doctor practicant, care se ocupă și de știință. El a scris despre cercetările la care a participat personal. Și este extrem de util să citiți postarea sa.

”Două dintre cele mai importante studii, la care am avut ocazia să fiu co-autor, au fost făcute recent la Institutul de cercetare al Serviciului de sănătate Leumit. Avînd în vedere importanța lor, rezultatele au fost publicate în mass-media înainte de a apărea în revistele științifice.
În multe privințe, cercetarea noastră explică situația epidemiologică din Israel și din lume.
Așadar:
1. Primul nostru studiu a arătat că creșterea incidenței COVID-19 în Israel se datorează faptului că vaccinul Pfizer-BioNTech își pierde în timp efectul protector. În prezent, șansele de a te infecta de la cei care s-au vaccinat cu mai mult de șase luni în urmă, comparativ cu cei care s-au vaccinat cu mai puțin de șase luni, sunt de două ori și jumătate mai mari. Mai mult decît atît, această diferență este consecventă, în aproape toate grupele de vîrstă.
2. Al doilea studiu explică scăderea efectului protector al vaccinului Pfizer prin faptul că titrul de anticorpi la persoanele vaccinate scade cu aproximativ 35-40% în fiecare lună. Interesant este faptul că titrul de anticorpi la cei care au fost bolnavi scade, dar nu atît de repede (cu aproximativ 9-10% pe lună).
Aici apare întrebarea, este necesară a treia doză de vaccin?
Pe de o parte, rapelul ar trebui să crească brusc titrul de anticorpi și, în consecință, să crească protecția împotriva COVID-19. Din acest punct de vedere, indicarea efectuării rapelului este absolut justificată.
Pe de altă parte, trebuie să ținem minte faptul că deocamdată nu au fost efectuate studii clinice randomizate privind siguranța rapelului. Și nu putem fi absolut siguri că rapelul nu va provoca efecte secundare suplimentare grave.
Să sperăm că nu.
Din nou, trebuie să ținem minte că COVID-19 este deosebit de periculos anume pentru grupurile de risc, atît în funcție de vîrstă, cît și de numărul de boli cronice. Adică, anume pentru populația care a fost vaccinată cu mai mult de șase luni în urmă.
Prin urmare, vreau să vă reamintesc o serie de alte studii pe care le-am publicat încă în epoca pre-vaccinare, iar acum, datorită scăderii eficacității vaccinării, actualitatea cercetării noastre crește foarte mult.
1. Vitamina D. După noi, un număr foarte mare de studii au arătat că nivelul scăzut de vitamina D este un factor de risc atît pentru infectarea cu COVID-19, și pentru o decurgere mai gravă a bolii.
2. Diabetul zaharat. Am fost printre primii care am arătat că diabetul necontrolat cu un nivel ridicate al zahărului, precum și al vitaminei D, este un factor de risc grav atît de infectare cu COVID-19, cît și de spitalizare. Prin urmare, controlul nivelului glucozei, în perioada infectării cu COVID-19 și scăderea eficacității vaccinului, este deosebit de important.
3. Aspirina. Persoanelor cu boli cronice le este adesea prescrisă aspirina ca măsură primară (sau secundară) de prevenire a bolilor cardiovasculare. Noi am demonstrat că cei care primesc aspirină:
- se infectează mai rar,
- sînt internați mai rar,
- mor mai rar. Ultima observație nu demonstrată statistic, dar efectul protector al aspirinei a fost semnificativ.
În plus, cei care au administrat aspirină au avut un proces mai rapid de trecere a testului PCR de la un rezultat pozitiv la unul negativ.
4. ADHD. Din nou, noi am fost primii care am arătat că prezența unui diagnostic ADHD la copii (sindromul deficitului de atenție și hiperactivitate) este un factor de risc sigur și independent pentru infecția cu COVID-19, crescînd acest risc cu 50%. Interesant este că la pacienții cu ADHD care au primit stimulente pentru tratament (metilfenidat, săruri de amfetamină), riscul de se infecta a fost complet nivelat. În noul an de studii, acest lucru este deosebit de important.
5. Vaccinarea împotriva gripei sezoniere. Spre deosebire de vaccinurile m-RNA, vaccinurile împotriva gripei sezoniere obișnuite sînt folosite anual de zeci de ani. Aceste vaccinuri aproape că nu au efecte secundare pe termen lung. Noi, și mulți alții după noi, am arătat că persoanele care se vaccinează regulat împotriva gripei sezoniere sînt se infectează de 30% mai puțin de COVID-19. Prin urmare, este extrem de important să vă vaccinați împotriva gripei sezoniere, în special în epoca COVID-19.
6. Astmul. O observație foarte interesantă este că astmul bronșic este asociat cu un risc mai mic de infectare cu COVID-19. Există o serie de explicații a acestui lucru. De exemplu, scăderea la astmatici a numărului de receptori ACE-2, care sînt "poarta de intrare" pentru COVID-19. O altă explicație potențială este utilizarea de către astmatici a inhalatorilor cu steroizi, a spray-urilor de curățare nazală și a antioxidanților puternici, precum n-acetylcysteine( (NAC).
7. Obezitatea și surplusul de greutate. În aproape toate studiile noastre, am văzut că obezitatea și excesul de greutate sunt cei mai serioși factori de risc. Prin urmare, este extrem de important să vă alimentați corect și să faceți exerciții fizice.
În această postare am făcut recomandări bazate numai pe acele studii care au fost efectuate cu participarea mea directă și, prin urmare, pot fi sigur de calitatea metodologiei lor, de onestitatea cercetătorilor și de independența față de industria farmaceutică. Și, deși acestea sunt doar studii observaționale bazate pe o bază de date (observational database research) și nu pe studii clinice aleatorii cu ajutorul metodei de testare dublu-orb(care sunt considerate în medicină gold standard), cu toate acestea, calitatea bazei noastre de date și analizei statistice îmi oferă încredere în siguranța lor absolută.
Desigur, mai există un număr mare de studii ale diferitelor mijloace farmacologice care sînt creditați ar fi putut reduce riscul de infecție cu COVID-19.
După cum arată timpul, atît vaccinurile mRNA, cît și alte vaccinuri împotriva COVID, în ciuda importanței lor, nu sînt absolut un panaceu. Prin urmare, în lupta împotriva epidemiei, este necesar să utilizăm absolut toate mijloacele disponibile (și nu doar cele bine promovate)”.

Source: noi.md

Keywords:

coronavirus , studiu

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1946
Populația:
254 locuitori

Floricica este un sat din cadrul comunei Enichioi, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 39 km de orașul Cantemir și la 144 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 254 locuitori. Satul Floricica a fost înființat în anul 1946.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.