21 july 2021, 17:00 Health views 3815
Pentru ce categorii de persoane vaccinarea anti-COVID-19 ar putea fi obligatorie
21 july 2021, 17:00 Health views 3815

Pentru ce categorii de persoane vaccinarea anti-COVID-19 ar putea fi obligatorie

În cazul în care, în R. Moldova, se va înregistra o creștere a numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus, vaccinarea va deveni obligatorie pentru anumite categorii de persoane.

Informația a fost confirmată de Vasile Guștiuc, directorul interimar al ANSP, în cadrul unei conferințe de presă.

„Nu excludem faptul că, în cazul creșterii numărului de cazuri, am putea veni cu niște măsuri de condiționare pentru anumite categorii de angajați. Nu excludem că anumite aspecte vor fi aplicate către lucrătorii din cadrul instituțiilor de învățămînt, celor din HoReCa, către transportatorii populației atît în intern, cît și pe extern, în așa mod ca să putem diminua riscul răspîndirii infecției”, a declarat Guștiuc.

„La moment, nu este o obligativitate, conducătorii instituțiilor și întreprinderilor sînt rugați să se implice în promovarea vaccinării, vor fi precăutate și alte aspecte, alte măsuri”, mai spun responsabilii în domeniul Sănătății.

Reamintim că vaccinarea antiCOVID-19 în Republica Moldova este una benevolă, potrivit ultimelor informații cetățenii nu se grăbesc să se imunizeze din diferite motive, printre care, frica de vaccin și adesea imposibilitatea de a alege vaccinul cu care să fi imunizați.

Source: noi.md

Keywords:

vaccin , coronavirus , Moldova

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1888
Populația:
1473 locuitori

Iliciovca este un sat și comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Maiscoe și Iliciovca. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Floreşti şi la 151 km de Chişinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1473 de oameni. Satul Iliciovca a fost menționat documentar în anul 1888 cu denumirea Nicolaevca.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.