Show news from...

eye 735 Views

Aproximativ 82 la sută din populația R. Moldova, asigurată medical


Cu prilejul zilei Mondiale a Sănătății, marcate anual pe data de 7 aprilie, au fost prezentate cele mai recente date privind nivelul de acoperire al populației cu asigurare medicală obligatorie și ponderea cheltuielilor de consum al populației pentru sănătate.

Conform datelor statistice, 81,9 % din numărul total al populației, dețin polița de asigurare, a prezentat Biroul Național de Statistică.

Din informații s-a constat că majoritatea persoanelor asigurate provin din mediul urban (86.6%) comparativ cu mediul rural (78,6%). Clasificarea după gen, a demonstrat că cele mai multe asigurări medicale le dețin femeile (85,1%) comparativ cu bărbații (78,3%). Totodată cea mai mare categorie de persoane care dețin asigurarea medicală sînt copii cuprinși între vîrstele 0-17 ani (100%) fiind urmați de vîrstnicii de vîrstele 60 și peste ani, care dețin 96,1% .

Organizației Mondiale a Sănătății a anunțat inițierea unei campanii globale, care va dura un an iar tematica acesteia este „Construirea unei lumi mai echitabile și mai sănătoase pentru toată lumea”. Acesta este una apel ce are drept scop eliminarea inechității în materie de sănătate și a construi o lume mai echitabilă și mai sănătoasă.

Settlements of Moldova and Diaspora

Etulia, loc.st.cf

Statut:
Sat
Prima atestare:
1875
Populația:
337 locuitori

Etulia loc.c.f. este o localitate un sat din cadrul comunei Etulia, UTA Găgăuzia. Localitatea se află la distanța de 88 km de municipiul Comrat și la 222 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 337 de oameni. Etulia loc.c.f. a fost menționat documentar în anul 1875.

Read more