13 march 2021, 11:00 Health views 2545
CNESP recomandă cetățenilor să se abțină de la organizarea petrecerilor
13 march 2021, 11:00 Health views 2545

CNESP recomandă cetățenilor să se abțină de la organizarea petrecerilor

Avînd în vedere creșterea pericolului de infectare cu noul tip de coronavirus, Comisia națională extraordinară pentru sănătate publică îndeamnă cetățenii Republicii Moldova să evite aglomerațiile, iar în spațiile publice să se afle doar cu necesitate stringentă.

În zilele de odihnă, CNESP recomandă cetățenilor să se abțină de la organizarea petrecerilor și chefurilor în cercul familial, cu invitarea oaspeților, și să evite participarea la mesele organizate în mediul profesional, transmite IPN.

Specialiştii subliniază că un studiu epidemiologic efectuat recent arată că cele mai multe infectări cu virusul SARS-CoV-2 au loc în mediul familial. După care urmează călătoriile peste hotare. Aceştia reiterează îndemnul către cetăţeni de a purta măști de protecție, de a păstra distanța fizică și de a igieniza mîinile.

Pe 11 martie, în țară a fost înregistrat un anti-record de îmbolnăviri cu noul coronavirus, 1896 de cazuri. Ieri, 12 martie, au fost înregistrate 1785 de noi infectări şi un record de decese provocate de COVID-19, 38 la număr. Printre acestea, Ministerul Sănătăţii raportează şi decesul unei asistente medicale de la Spitalul Municipal de Boli Contagioase de Copii, în vîrstă de 63 ani. Pînă la ziua de azi, 96 lucrători medicali au decedat din cauza infecției. Numărul total de decese a ajuns la 4258.

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țară a ajuns la 201909. În total, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești, sînt internați 4162 de pacienți confirmați cu infecția COVID-19, dintre care 334 în stare extrem de gravă.

Source: www.ipn.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1561
Populația:
5438 locuitori

Rădoaia este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Rădoaia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la 10 km de orașul Sîngerei și la 110 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 5438 de oameni. Prima atestare istorică a satului Rădoaia datează din anul 1561.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.