23 september 2023, 13:30 Health views 10839
6 greseli de evitat la culcare ca sa nu te ingrasi
23 september 2023, 13:30 Health views 10839

6 greseli de evitat la culcare ca sa nu te ingrasi

Somnul are o influenta foarte mare asupra greutatii corporale. Iata ce greseli ar trebui sa eviti la culcare, astfel incat sa nu te ingrasi.

Mananci tarziu

Masa tarzie in noapte creste nivelul de insulina si obliga organismul sa produca mai putina melatonina. Putina melatonina in organism inseamna un somn greu si agitat. Este recomandat sa mananci cu cel putin trei ore inainte sa te culci.

Lumina de veghe

Expunerea la lumina, fie ca este vorba de lumina de la telefon, televizor etc., lumina de veghe sau iluminatul stradal, iti afecteaza somnul si creste nivelul de cortizol care a fost asociat cu acumularea kilogramelor. Pentru a preintampina aceasta problema, ai grija ca in camera sa fie intuneric si sa elimini toate dispozitivele cu beculete.

Bei mult

Hidratarea pe timpul noptii este importanta, insa daca bei prea multe lichide inainte de culcare risti sa faci mai multe drumuri la WC. Un somn fragmentat inseamna un risc crescut de a dezvolta obezitate.

Exercitii fizice

Stilul sedentar contribuie la acumularea kilogramelor in plus, insa sa faci exercitii fizice inainte de culcare este la fel de rau. Miscarea ridica temperatura corpului si astfel scade productia de melatonina. Iar tulburarile de somn creste productia de cortizol.

Caldura in dormitor

Daca in dormitor este prea cald, somnul nu va fi de calitate. Astfel, in timpul somnului nu vor fi arse corespunzator caloriile, iar riscul sa te ingrasi creste considerabil. In dormitor nu ar trebui sa fie mai mult de 21 de grade Celsius.

Haine stramte

Pijamalele ar trebui sa fie comode si lejere. Daca sînt prea stranse pe corp, cresc temperatura si se intrerupe circuitul hormonal.

Source: sfatulparintilor.ro

Keywords:

somn , greşeală , sanatate

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1765
Populația:
964 locuitori

Codreni este un sat din cadrul comunei Vălcineţ, raionul Ocniţa. Satul Codreni este situat la o distanță de 32 km de orașul Ocniţa şi la 192 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 964 de oameni. Satul Codreni este menționat documentar în anul 1765.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.