21 october 2021, 12:00 Sport views 2026
Cinci boxeri moldoveni au ajuns în semifinalele Campionatului European
21 october 2021, 12:00 Sport views 2026

Cinci boxeri moldoveni au ajuns în semifinalele Campionatului European

Aproximativ 340 de boxeri din 38 de țări participă la Campionatul European de tineret (17-18 ani) din orașul Budva din Muntenegru.

După ce a învins-o pe italianca Charlotte Abate, prima care a ajuns în semifinale a fost Cristina Chiperi, concurînd în categoria 60 kg, unde o așteaptă următoarea adversară din Armenia, Elida Kocharyan. În luptele decisive au jucat cu succes tinerii care au cîștigat în patru lupte și, pierzînd doar într-una, și-au garantat cel puțin medalii de bronz.

Ilie Argat l-a învins pe finlandezul Artur Pichuev și va boxa cu Henrik Sakharn din Armenia. În trei lupte, Moldova a învins Ungaria cu un scor de 3:0. Dumitru Vieru (48 kg) l-a învins pe Imre Bernat și se va întîlni cu spaniolul Lozano Serrano Rafael. Stefan Wozniakowski (63,5 kg) l-a învins pe Rafael Buz și va lupta cu belarusul Matvey Davydov. Super-greul Nicolae Borduja (+92 kg) nu i-a lăsat nici o șansă de cîștig lui Bogdalik Bentz și va lupta pentru a ajunge în finală cu germanul Nikita Putilov.

Marcel Ursu (57 kg) a ocupat locul cinci, pierzînd în sferturile de finală în fața bulgarului Daniel Kirillov printr-o decizie împărțită a judecătorilor.

Ceilalți boxeri ai noștri au pierdut în primele lor lupte: Mihail Țaranu (54 kg) în fața lui Suren Rubenyan din Armenia, Daniil Golodenko (60 kg) — ucraineanului Danila Drishak, Adrian Angheluș (67 kg) — georgianului Luka Nikabadze, Alexandru Guranda (71 kg) — estonianului Makar Vdovichenko, Andrei Redca (75 kg) împotriva lui Hadjit Noa din Belgia și Victor Scutelnic (86 kg) - lituanianului Narunas Grebnevas.

Source: noi.md

Keywords:

sport , box

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1723
Populația:
1461 locuitori

Baroncea este un sat şi comună din raionul Drochia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Baroncea Nouă și Baroncea. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Drochia și la 177 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1461 de oameni. Satul Baroncea a fost menționat documentar în anul 1723.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.