28 june 2021, 17:30 Sport views 2952
28 june 2021, 17:30 Sport views 2952

Maia Sandu a înmînat drapelul de stat sportivilor care vor participa la Jocurile Olimpice

Președintele Maia Sandu s-a întîlnit astăzi cu membrii delegației R. Moldova la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Șefa statului le-a urat celor 18 sportivi calificați pînă astăzi la Jocurile Olimpice drum bun și mult succes în competiția acerbă care-i așteaptă.

De asemenea, Președintele Maia Sandu a înmînat sportivilor noștri Drapelul Republicii Moldova, pe care să-l poarte cu demnitate în această misiune pe cît de grea, pe atît de nobilă.

„Jocurile Olimpice sînt despre prietenie și pace, dar și despre foarte multă muncă, prin care visul de a concura sub flamura olimpică devine realitate. În cei 30 de ani de independență, țara noastră a cunoscut nu o dată sentimentul de mîndrie, datorită victoriilor obținute de sportivii moldoveni. Am toată încrederea că ne vor bucura și de această dată, făcînd tot ce le stă în puteri pentru a atinge performanța rîvnită.

Noi, de la mii de kilometri distanță, le vom fi alături. Îi vom încuraja să lupte și îi vom aștepta să revină victorioși acasă, cu noi experiențe profesionale și noi realizări”, a spus doamna Maia Sandu.

Cea de-a 32-a ediție a Jocurilor Olimpice va avea loc în perioada 23 iulie - 8 august.

La competițiile din acest an, țara noastră a obținut, deocamdată, calificări la șase probe de sport. Pînă acum, Republica Moldova a participat la șapte ediții ale Jocurilor Olimpice de Vară.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1948
Populația:
1199 locuitori

Găleştii Noi este un sat din cadrul comunei Găleşti, raionul Străşeni. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Strășeni și la 43 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1199 de oameni. Satul Găleștii Noi a fost înființat în 1948.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.