29 may 2021, 09:30 Sport views 2834
Dmitrii Bivol: Am venit să-mi văd izvoarele, de unde se trage neamul meu
29 may 2021, 09:30 Sport views 2834

Dmitrii Bivol: Am venit să-mi văd izvoarele, de unde se trage neamul meu

Vestitul sportiv rus de origine moldovenească Dmitrii Bivol, care este un boxer profesionist de neînvins, care evoluează în categoria semigrea, a sosit în Moldova ca să-și vadă izvoarele, de unde se trage neamul său pe linia paternă, să-și viziteze numeroasele rude și să admire locurile unde s-a născut și și-a petrecut copilăria.

Dmitrii Bivol a spus acest lucru într-un interviu pentru Noi.md, menționînd că de Moldova îl leagă faptul că are un nume de familie moldovenesc, pe care l-a moștenit de la tatăl său.

”El s-a născut și a crescut aici, aici trăiesc multe dintre rudele sale, respectiv - și ale mele. Am venit la ele azi, la o vîrstă conștientă – să vizitez și să revăd aceste locuri, prin care mă plimbam în copilărie. Tata m-a adus încoace de mai multe ori, la trei ani m-a creștinat aici. Și acum am reușit să vizitez biserica în care am fost botezat – în satul Răzeni – am reușit să merg la mormîntul bunicii mele, la mormintele străbunicelor, a străbunilor. Sincer să fiu, m-a mirat numărul mare al Bivolilor… Am văzut locurile despre care mi-a vorbit tata, în care el s-a scăldat, s-a plimbat, s-a distrat. Așa că am venit să văd izvoarele, de unde se trage neamul meu pe linia paternă”, a spus celebrul boxer profesionist rus de neînvins de origine moldovenească.

Source: noi.md

Keywords:

Rusia , Moldova , box

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1603
Populația:
2133 locuitori

Pohrebeni este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Şercani, Izvoare și Pohrebeni. Localitatea se află la distanța de 43 km de orașul Orhei și la 86 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2133 de oameni. Satul Pohrebeni a fost menționat documentar în anul 1603.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.