13 may 2021, 16:00 Sport views 3361
Lista școlilor din Chișinău unde îți poți înscrie copilul ca să facă sport
13 may 2021, 16:00 Sport views 3361

Lista școlilor din Chișinău unde îți poți înscrie copilul ca să facă sport

În Municipiul Chișinău sunt circa 13 instituții sportive din subordinea DETS la care îți poți înscrie copilul pe tot parcursul anului școlar. În cazul în care doriți să optați pentru o instituție privată, lista este mult mai mare.

Scopul școlilor sportive este formarea unui mod sănătos de viaţă, dezvoltarea fizică, intelectuală şi morală, atingerea nivelului de performanţă în corespundere cu capacităţile acestora, antrenarea copiilor, cadeţilor, juniorilor, tinerilor în practicarea sistematică a culturii fizice şi sportului.

Şcolile sportive oferă ajutor multilateral instituţiilor extraşcolare şi de învăţământ la organizarea practicării în masă a culturii fizice şi a activităţilor sportive de întremare în ramurile de sport practicate, astfel contribuind la formarea identităţii personale, sociale în afara orelor de curs. În instituțiile sportive din Municipiul Chișinău se practică în 46 secții sportive 23 ramuri de sport, unde sunt antrenați circa 6129 elevi, dirijați de circa 300 profesori – antrenori. Orele de antrenament se desfășoară gratuit, conform orarului stabilit.

Iată lista acestor instituții, cu adresele fizice și numerele de contact:

Școala Sportivă „Speranța”este amplasată pe str. Ion Creangă 47/2 în sectorul Buiucani, telefonul de contact (022) 746553. În 72 grupe de instruire se practică 3 ramuri de sport: gimnastică (ritmică sportivă, artistică ), lupte (greco-romană,liberă și judo), jocuri ( baschet și volei) întrunind un număr de 874 elevi. Lecțiile de antrenament se desfășoară conform orarului stabilit în săli și pe terenul instituției sportive, precum și în unele săli din instituțiile secundar general.

Şcoala Sportivă Specializată nr. 2 de handbal este amplasată pe str. Melesteu, 21 în sectorul Botanica, telefonul de contact (022) 354762). În 29 grupe de instruire se practică proba handbal întrunind un număr de 404 elevi. Lecțiile de antrenament se desfășoară conform orarului stabilit în sala și pe terenul instituției sportive precum și în unele săli din instituțiile secundar general.

Şcoala Sportivă Specializată de atletism nr.3 este amplasată pe Bulevardul Grigore Vieru, 11, în sectorul Râșcani, telefonul de contact (022)22157). În 39 grupe de instruire se practică atletismul cu trei secţii: alergări, sărituri şi aruncări întrunind un număr de 357 elevi. Lecțiile de antrenament se desfășoară conform orarului stabilit pe stadionul „Dinamo” şi la Manejul de atletism, în perioada de iarnă.

Școala de fotbal pentru copii de la 3 ani TRACIA, cu filiale în 4 sectoare ale Chișinăului, telefonul de contact – 069279777, Site: Tracia.mdTRACIA este o rețea de școli de fotbal care antrenează copii de la vârste timpurii. Începând cu 3 ani. Metoda de predare este inspirată din fotbalul olandez. Copiii au parte de o socializare și disciplinare eficientă. În acest an (2019) rețeaua numără 120 de tineri fotbaliști în 4 locații diferite (Botanica, Telecentru, Buiucani, Ciocana). Iar în scurt timp se planifică extinderea prin toate sectoarele orașului Chișinău. Email: TRACIA.md@gmail.com

Şcoala Sportivă Specializată de polo pe apă nr.4 „Gh. Osipov” este amplasată pe strada Miron Costin 24/1 în sectorul Râșcani, telefonul de contact (022) 441013. În 44 grupe de instruire se practică proba polo pe apă întrunind un număr de 649 elevi. Lecțiile de antrenament se desfășoară conform orarului stabilit (în bazinul instituției sportive).

Școala Sportivă nr. 6 este amplasată pe strada I. Pelivan, 30 în sectorul Buiucani, telefonul de contact (022)746688. În 52 grupe de instruire se practică probele de Taekwondo WTF, înot și polo pe apă întrunind un număr de 642 elevi. Lecțiile de antrenament se desfășoară conform orarului stabilit în sala sportivă și bazinul școlii precum și în unele săli din instituțiile de învăţământ secundar general.

Şcoala Sportivă Specializată de Șah şi Joc de Dame nr.7 este amplasată pe strada Vasile Lupu, 14 în sectorul Buiucani, telefonul de contact (022592880). În 32 grupe de instruire se practică probele de șah și jocul de dame întrunind un număr de 386 elevi. Lecțiile de antrenament se desfășoară conform orarului stabilit în școală și în unele instituții de învăţământ secundar general.

Şcoala Sportivă nr. 8 este amplasată pe strada Nicolae Costin, 63 în sectorul Buiucani, telefonul de contact (022516972). În 22 grupe de instruire se practică probele de înot, badminton și tenis de masă întrunind un număr de 343 elevi. Lecțiile de antrenament se desfășoară conform orarului în bazinul școlii și în unele săli din instituțiile de învăţământ secundar general.

Școala Sportivă Specializată de înot și fotbal nr. 11 este amplasată pe strada Aleco Russo,57 în sectorul Ciocana, telefonul de contact (022331343). În 27 grupe de instruire se practică probele de înot și fotbal întrunind un număr de 440 elevi. Lecțiile de antrenament se desfășoară conform orarului stabilit în bazinul instituției și pe terenul de fotbal al sectorului Ciocana.

Școala Sportivănr.12 din or. Vadul lui Vodă este amplasată pe strada Nistreanu, 27 din orașul Vadul lui Vodă, telefonul de contact (022416058). În 36 grupe de instruire se practică probele sportive la volei, fotbal, box, lupte libere, aerobică sportivă întrunind un număr de 445 elevi. Lecțiile de antrenament se desfășoară conform orarului în săli și pe terenul instituției sportive precum și în unele săli din instituțiile de învăţământ secundar general.

Școala sportivă nr.13 din or. Cricova este amplasată pe strada Cricova Nouă 2 din orașul Cricova, telefonul de contact (022453093). În 33 grupe de instruire se practică probele sportive la fotbal, karate-do tradiţional, lupte libere și volei, întrunind un număr de 438 elevi. Lecțiile de antrenament se desfășoară conform orarului în săli și pe terenul de fotbal al instituției.

Școala sportivă Specializată de polo pe apă „Delfin” este amplasată pe strada Șciusev, 96 în sectorul Buiucani, telefonul de contact (022)234763. În 31 grupe de instruire se practică proba polo pe apă întrunind un număr de 430 elevi. Lecțiile de antrenament se desfășoară conform orarului în bazinul Școlii sportive specializate de polo pe apă nr. 4 „Gh. Osipov” și Școlii sportive nr.6.

Școala Sportivă Specializată de haltere este amplasată pe strada Vasile Lupu, 23 în sectorul Buiucani, telefonul de contact (022)715224. În 32 grupe de instruire se practică probele de haltere și iahting întrunind un număr de 163 elevi. Lecțiile de antrenament se desfășoară conform orarului în sala specializată de haltere și la baza de iahting de la lacul Ghidighici.

Școala Sportivă de scrimă este amplasată pe strada Armeană, 43 în sectorul Centru, telefonul de contact (022)275040. În 15 grupe de instruire se practică proba de scrimă (floretă și rapiră) întrunind un număr de 151 elevi. Lecțiile de antrenament se desfășoară conform orarului în sala sportivă specializată de scrimă a Manejului de atletism precum și în unele săli din instituțiile de învăţământ secundar general.

De menționat că după o lungă perioadă de timp școlile sportive din țară și-au reluat activitatea cu prezența fizică a elevilor.

Source: noi.md

Keywords:

sport , scoala

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1603
Populația:
2133 locuitori

Pohrebeni este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Şercani, Izvoare și Pohrebeni. Localitatea se află la distanța de 43 km de orașul Orhei și la 86 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2133 de oameni. Satul Pohrebeni a fost menționat documentar în anul 1603.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.