06 october 2014, 15:20 Sport views 15224
06 october 2014, 15:20 Sport views 15224

Şapte sportivi moldoveni vor putea arbitra competiţiile internaţionale la tir


 Foto: trm.md

Şapte sportivi moldoveni, membri ai Asociaţiei de Tir Defensiv din Pistol din Moldova, au obţinut certificate internaţionale IDPA SO (Safety Officer), în urma unui seminar organizat în acest weekend de către doi instructori internaţionali din Italia.

Victor Statnic, președintele Asociației de Tir Defensiv din Pistol din Moldova a menționat că certificarea internațională va permite sportivilor moldoveni să arbitreze meciuri internaționale, iar Moldovei – să organizeze competiții IDPA de nivel internațional.

„Este un pas enorm pentru asociația noastră, pas de care ne-am pregătit încă din decembrie trecut” a declarat Victor Statnic.

Licențe de arbitri internaționali au primit membrii Asociaţiei: Alexandr Drambulico, Iurie Coroban, Eugen Manic, Oleg Berov, Lilian Buștiuc, Victor Statnic și Iulian Bercu.

La înmînarea certificatelor internaționale, instructorul internațional de profil, Federico Iannelli a menționat că a fost surprins de nivelul înalt al sportivilor moldoveni și că va depune tot efortul pentru ca să fie organizat în cel mai scurt timp un turneu IDPA internațional la Chișinău.

Asociația de Tir Defensiv din Pistol din Moldova a fost înregistrată la 25 februarie 2013. Din momentul fondării, asociația a organizat peste 20 de competiții în baza regulilor IDPA la proba de pistol, cu participarea a peste 50 de membri activi ai asociației. Scopul de bază al asociației este promovarea unui mod sănătos de viață și a culturii de port armă, se spune într-un comunicat de presă.



Source: trm.md

Keywords:

sport , Moldova , organizatie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
728 locuitori

Tomeştii Noi este un sat din cadrul comunei Balatina, raionul Glodeni. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Glodeni și la165 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 728 de oameni. Satul Tomeştii Noi a fost întemeiat la începutul secolului XX.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.