Go to section: Music
10 may 2022, 12:00 Music views 1279
Naistul Constantin Moscovici, concert de excepție la cei 40 de ani de activitate
10 may 2022, 12:00 Music views 1279

Naistul Constantin Moscovici, concert de excepție la cei 40 de ani de activitate

O seară de neuitat – de asta au avut parte publicul spectator sîmbăta trecută, la concertul solo al celebrului naist și compozitor Constantin Moscovici, Artist al Poporului, ajuns la 40 de ani de activitate și 60 de ani de viață.

Naistul a hotărît să celebreze cele două aniversări simbolice din viața sa pe scenă, așa cum i se cuvine unui artist cu renume, alături de admiratorii săi, dăruindu-le o seară de creație emoționantă.

O adevărată feerie a notelor s-a produs sîmbătă, 1 octombrie, în incinta Teatrului de Operă şi Balet „Maria Bieşu”. Pe scenă, au evoluat interpreţi autohtoni şi de peste hotare: Natavan Hasanova(Azerbaijan), Orchestra de concert, inclusiv «Camerata Chişinău»(dirijor- Mihai Amihalachioaie), pianista Livia Ştirbu-Socolov, Mihai Sorocan, Oleg Vitliuc, Ruxanda Rusu, compozitorii Oleg Baraliuc şi Mark Oselschi, Avanti, conducatorul Andrian Vladimir.

Marea surpriză a spectacolului a fost interpreta, pianista și compozitoarea de origine georciană Tamara Gverdţiteli, care a interpretat piesa “Ciocârlia” alături de Constantin Moscovici şi vioristul Oleg Vitliuc.

„Am fost cuprins de o senzație de sărbătoare, tot ce mi-am pus în gînd am realizat, datorită prietenilor mei, datorită publicului care și-a demonstrat iubirea față de creația mea, avînd în vedere că doar cu o săptămînă înainte de acest concert toate biletele au fost deja vîndute. Cu toate că nu a fost divulgat principalul secret al spectacolului, prezența la evenimente a interpretei Tamara Gverdţiteli. Oamenii pratic au cumpărat biletete pentru ca să vadă creația lui Constantin Moscovici, le sînt extrem de recunoscător celor care au venit. M-am străduit să vin cu un program complet nou, duete neobișnuite.

Încă de la prima ieșire pe scenă am simțit un val de pozitivism, am înțeles că fiecare persoană din această sală nu este una întîmplătoare aici, sînt oameni care au vrut să vină, să recepționează acest încărcare energetică, să asiste la această nebunie muzicii, a notelor, am văzut cum oamenii au plîns, a fost foarte emoționant”, a relatat Constantin Moscovici.

Seara a fost memorabilă și grație repertoriului deosebit pregătit de maestru Moscovici. Melodii rock celebre ale trupelor ,,The Scorpions”, AC/DC, ,,Queen”, și ,,Deep Purple” au răsunat în premieră absolută, într-o interpretare nouă, la nai. Nu au fost mai prejos nici duete unice de instrumente vechi din Grecia, Azerbaijan și Turcia.

Naistul Constantin Moscovici a împlint pe 2 octombrie 60 de ani.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
261 locuitori

Bodeni este un sat din cadrul comunei Rotari din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Camenca și la 152 km de Chișinău. Populaţia satului Bodeni alcătuia 261 de oameni în anul 2004. Satul Bodeni a fost întemeiat în anul 1924.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.