Go to section: Music
12 june 2021, 12:00 Music views 2096
Ceban: Un festival, unde au fost interpretate 80 de romanțe a avut loc la Chișinău
12 june 2021, 12:00 Music views 2096

Ceban: Un festival, unde au fost interpretate 80 de romanțe a avut loc la Chișinău

La Chisinau au răsunat romanțe. Ieri, a avut loc Gala Laureaților și Concertul de Gală în cadrul Festivalului-Concurs Internațional de Interpretare și Creație a Romanței „Crizantema de Argint", ediția a XXV-ea, unde a fost prezent și primarul general Ion Ceban.

Potrivit primarului, festivalul este organizat de Primaria municipiului Chișinău în scopul valorificării şi revitalizării romanţei ca gen muzical, susținerea interpreţilor şi creatorilor de romanţă, popularizării creaţiilor de gen, semnate de autorii contemporani, transmite Noi.md.

„În total, în cadrul evenimentului au fost interpretate 80 de romanțe. Participanții festivalului au fost acompaniați de Orchestrele de muzică populară „Folclor" și „Mugurel". Cîștigătorilor le-au fost oferite 11 premii bănești, 5 mențiuni, premii speciale si diplome de participare. În anul 2021 am majorat bugetul Direcției Cultură, în scopul revitalizării și promovării valorilor culturale în Chișinău", a declarat Ceban.

Pentru anul viitor a fost triplat bugetul pentru acest domeniu foarte important. „Vom continua să promovăm cultura, marile personalități și tinerele talente pentru valorificarea patrimoniului nostru. Ei sînt cei care ne duc faima, scriu istorie și promovează cultura Țării. De datoria noastră este să îi susținem în tot ce fac", a conchis edilul.

Source: noi.md

Keywords:

Chisinau , Festival , muzica

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1485
Populația:
4559 locuitori

Vadul lui Vodă este un oraş din componența municipiului Chișinău, amplasat la o distanţă de 18 km de capitala Republicii Moldova. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia orașului constituia 4559 de locuitori. Prima mențiune documentară a localității datează din anul 1432. Legenda spune că denumirea Vadul lui Vodă ţine de numele domnitorului Ştefan cel Mare, care după o victorie repurtată în lupta cu tătarii, în 1485, la Nistru, a făcut o masă mare de sărbătoare.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.