Show news from...
Go to section: Music

eye 594 Views

Violonista Alexandra Tîrșu, distinsă cu premiul al III-lea la Concursul ARD de la München


Photo: diez.md

Violonista Alexandra Tîrșu din Republica Moldova a fost distinsă cu premiul al III-lea si cu Premiul Publicului la Concursul Internațional de Vioară ARD de la München, transmite Radio România Muzical.

Muziciana în vîrstă de 29 de ani a studiat la Școala Superioară de Muzică din Lausanne cu Janine Jansen și la Universitatea de Muzică și Arte din Viena la clasa profesorului Pavel Vernikov. De-a lungul timpului, Alexandra Tîrșu s-a remarcat la Concursul de la Schlern (2012) și la Concursul Internațional de Muzică Osaka (2014), unde a cîștigat premiul I și la Concursul Internațional de Vioară de la Seoul, unde a obținut premiul al VI-lea.

Reamintim că acum două luni, Alexandra Tîrșu împreună cu pianistul Marcel Lazăr au organizat un eveniment la Sala cu Orgă din Chișinău, unde au susținut un concert cu muzică – Mozart, Schubert și Enescu.

Menționăm că, premiul I a fost obținut de violonistul japonez Seiji Okamoto, în vîrstă de 27 de ani, iar premiul al II-lea i-a revenit violonistului rus Dmitry Smirnov, în vîrstă de 28 de ani.

Keywords:

muzica , concurs , distinctie

Settlements of Moldova and Diaspora

Terebna

Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
1517 locuitori

Terebna este un sat şi comună din raionul Edineţ. Terebna este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul este situat la o distanță de 18 km de oraşul Edineţ, la 14 km de stația de cale ferată Brătușeni și la  220 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1517 oameni. Prima mențiune documentară a Terebnei datează din 17 aprilie 1429, fiind pomenită în actul de danie  a satelor Zubricăuți și Ivancăuți către Radu grămătic.

Read more