Go to section: Music
15 september 2021, 11:30 Music views 2428
Violonista Alexandra Tîrșu, distinsă cu premiul al III-lea la Concursul ARD de la München
Photo: diez.md
15 september 2021, 11:30 Music views 2428

Violonista Alexandra Tîrșu, distinsă cu premiul al III-lea la Concursul ARD de la München

Violonista Alexandra Tîrșu din Republica Moldova a fost distinsă cu premiul al III-lea si cu Premiul Publicului la Concursul Internațional de Vioară ARD de la München, transmite Radio România Muzical.

Muziciana în vîrstă de 29 de ani a studiat la Școala Superioară de Muzică din Lausanne cu Janine Jansen și la Universitatea de Muzică și Arte din Viena la clasa profesorului Pavel Vernikov. De-a lungul timpului, Alexandra Tîrșu s-a remarcat la Concursul de la Schlern (2012) și la Concursul Internațional de Muzică Osaka (2014), unde a cîștigat premiul I și la Concursul Internațional de Vioară de la Seoul, unde a obținut premiul al VI-lea.

Reamintim că acum două luni, Alexandra Tîrșu împreună cu pianistul Marcel Lazăr au organizat un eveniment la Sala cu Orgă din Chișinău, unde au susținut un concert cu muzică – Mozart, Schubert și Enescu.

Menționăm că, premiul I a fost obținut de violonistul japonez Seiji Okamoto, în vîrstă de 27 de ani, iar premiul al II-lea i-a revenit violonistului rus Dmitry Smirnov, în vîrstă de 28 de ani.

Source: noi.md

Keywords:

muzica , concurs , distinctie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1803
Populația:
1155 locuitori

Hînceşti este un sat şi comună din raionul Făleşti. Hînceşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 20 km de orașul Fălești și la 148 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1155 de oameni. Satul Hînceşti a fost menționat documentar în anul 1803.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.