10 may 2022, 15:30 Celebrities views 1824
Nata Boboc: „Nu trece niciodată pe alături cînd viața cuiva este în mîinile tale!”
10 may 2022, 15:30 Celebrities views 1824

Nata Boboc: „Nu trece niciodată pe alături cînd viața cuiva este în mîinile tale!”

Cîntăreața și prezentatoarea TV Nata Boboc a făcut apel la toată lumea să nu fie indiferenți și să nu treacă pe lîngă nenorocirea altcuiva. Ea a postat o postare sfîșietoare pe pagina ei de Facebook.

Boboc a spus că a ajuns într-o situație în care era necesar să ajute un copil. Băiatul se sufoca de epilepsie, iar ambulanța conducea de foarte mult timp, astfel că Nata nu s-a pierdut cu firea șia luat situația în propriile mîini:

„Această postare ar trebui să fie...

Ieri, întorcîndu-mă de la filmări, mă grăbeam să gătesc cina familiei mele. Dar chiar în acea secundă, cînd îmi alegeam în minte ce este mai bine să gătesc „o budincă sau prăjituri cu brînză”, la un pas de mine – o lovitură, o lovitură, un geamăt...

În cîteva secunde, în fața ochilor mei și, de fapt, în mîinile mele – sufletul unui băiat tînăr, complet necunoscut, lupta pentru viață... Și văzînd un corp plăpînd învinețit, zbătîndu-se în convulsii, care, abia cîteva secunde în urmă mergea vesel acasă, scoțînd sunete groaznice prin spuma care curge din buzele strînse, nu era deloc ușor să răspunzi rațional, adecvat și prompt, realizînd că în acest moment viața acestui copil depinde de tine! Și orice șovăială este pe conștiința ta!

Și chiar în acest moment, îți ești pur și simplu recunoscător că odată nu ți-a fost lene să citești, pentru orice eventualitate, un articol despre Primul Ajutor pentru atacurile de epilepsie!

Creierul tău, chiar și într-o situație atît de stresantă, nu cade în stupoare sau în alte stări inadecvate și distructive pentru victimă, ci acționează, păstrînd ceea ce este ciudat pentru tine, apoi, calm și o minte limpede... Aparent, la nivel subconștient în aceste momente, el este perfect conștient că anume tu ești ambulanța, din moment ce cea chemată prin 112 nu va sosi curînd, ci după 28 de minute, după întrebări măsurate și negrăbite: „... adresa exactă, cîți ani are victima" și apeluri repetate de la tine cu o întrebare de-a dreptul țipătoare: "Unde sînteti?" și rugămintea: „Vă rog, mai repede, nu se mai mișcă !!!”

Fericirea vine atunci cînd, fără medici, după o duzină de cereri în șoaptă, „Respiră, micuțule!”, reușești să vezi revenirea la viață în corpul care a început puțin cîte puțin să devină roz și chiar dacă ochișorii suferinzi încă încearcă să înțeleagă ce se întîmplă în jur, iar mîinile sînt însîngerate și fața în tăieturi din cauza unei lovituri neașteptate de pămînt în timpul unei căderi pe un trotuar „zgrunțuros”... Dar copilul cuiva, care îți este foarte drag acum, abia îți răspunde că il cheamă Oleg... Și respiri ușurată... si abia după un timp începi să plîngi, singură cu tine însăți, realizînd esența a tot... și mulțumești cerurilor pentru încă o experiență de neprețuit!..

După aceea, analizezi fiecare secundă din aceste 30 de minute: cum unul dintre trecători a trecut indiferent, cineva doar isteric, fără să-și dea seama, a strigat fără sens „Aaa!..”, cineva a alergat la tarabă după apă și cine ceva, si ce e foarte frumos, din generația tînără, s-a oprit repede pe traseu și, aruncînd volanul, s-a repezit să ajute! Pentru toți ei ,ă închin adînc, probabil practic în numele mamei acestui băiat!", a scris Boboc.

Cîntăreața îi încurajează pe alții să-i urmeze exemplul și să nu fie indiferenți față de persoanele care au nevoie de ajutor:

"Lume dragă, de foarte multe ori ne ferim de nenorocirea altcuiva, închizîndu-ne în nevoile și problemele noastre! Dar cel mai rău lucru este că o persoană poate muri din cauza acestei indiferențe inumane, sau poate pur și simplu a ignoranței cum să ne comportăm în astfel de situații!"

Source: noi.md

Keywords:

Nata Boboc

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1618
Populația:
831 locuitori

Bobuleşti este un sat din cadrul comunei Gura Camencii, raionul Floreşti. Este situat pe malul stîng al rîului Răut, la 5 km de orașul Floreşti şi la 125 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 831 de oameni. Satul Bobulești este atestat documentar în anul 1618.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.