05 december 2022, 12:30 Celebrities views 2375
Un cunoscut economist și scriitor, felicitat la Chișinău cu ocazia aniversării
Photo: facebook.com/MoldovaRCNK
05 december 2022, 12:30 Celebrities views 2375

Un cunoscut economist și scriitor, felicitat la Chișinău cu ocazia aniversării

Pe 10 mai, Economistul Emerit al Republicii Moldova, Președintele Asociației Internaționale "Personalitate", celebrul scriitor și editor Serghei Evstratiev și-a sărbătorit cea de-a 85-a aniversare. Au venit să-l felicite pe eroul zilei la Biblioteca Națională deputați ai Parlamentului Republicii Moldova, economiști, personalități literare și culturale, șefi de organizații etno-culturale, reprezentanți ai mass-media, numeroși colegi și prieteni, relatează Noi.md.

În cuvintele frumoase adresate lui Serghei Feodorovici au fost subliniate meritele sale ca om de știință, Doctor în științe economice, profesor; ca scriitor de satiră, ale cărui lucrări au primit numeroase premii literare de talie mondială ("Vițelul de Aur", "Golden Delvig" etc.); ca editor al almanahului literar "Persona" și ca un cunoscut mecenat al republicii. Nu în zadar Serghei Fedorovici Evstratiev spune despre el însuși în felul următor: "Sînt slujitorul a două muze – a economiei și a literaturii”.

Din partea reprezentanței Rossotrudnichestvo în Moldova, Serghei Evstratiev a fost felicitat cu această dată glorioasă de Olga Bataeva și Victor Costetschi. Colaboratorii Casei Ruse din Chișinău au remarcat contribuția eroului zilei în susținerea cooperării umanitare dintre Rusia și Moldova, în consolidarea dialogului intercultural ruso-moldovenesc, i-a urat lui Serghei Fedorovici sănătate, bunăstare și succes în continuare în popularizarea limbii și culturii ruse.

La seara aniversară au fost interpretate fragmente muzicale din piesa "Socrate – Cupa vieții" (autorul piesei Serghei Evstratiev, compozitorul - Serghei Varsanov) interpretate de artiștii poporului din Moldova Mihail Secikin (pian) și Nicolae Busuioc (tenor).







Source: noi.md

Keywords:

economist , scriitor , Chisinau

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1806
Populația:
2498 locuitori

Chiriet-Lunga este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Chiriet-Lunga este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 27 km de municipiul Comrat și la 113 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 2498 de oameni. Satul Chiriet-Lunga a fost menționat documentar în anul 1806.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.