Show news from...

eye 925 Views

Un cunoscut economist și scriitor, felicitat la Chișinău cu ocazia aniversării


Photo: facebook.com/MoldovaRCNK

Pe 10 mai, Economistul Emerit al Republicii Moldova, Președintele Asociației Internaționale "Personalitate", celebrul scriitor și editor Serghei Evstratiev și-a sărbătorit cea de-a 85-a aniversare. Au venit să-l felicite pe eroul zilei la Biblioteca Națională deputați ai Parlamentului Republicii Moldova, economiști, personalități literare și culturale, șefi de organizații etno-culturale, reprezentanți ai mass-media, numeroși colegi și prieteni, relatează Noi.md.

În cuvintele frumoase adresate lui Serghei Feodorovici au fost subliniate meritele sale ca om de știință, Doctor în științe economice, profesor; ca scriitor de satiră, ale cărui lucrări au primit numeroase premii literare de talie mondială ("Vițelul de Aur", "Golden Delvig" etc.); ca editor al almanahului literar "Persona" și ca un cunoscut mecenat al republicii. Nu în zadar Serghei Fedorovici Evstratiev spune despre el însuși în felul următor: "Sînt slujitorul a două muze – a economiei și a literaturii”.

Din partea reprezentanței Rossotrudnichestvo în Moldova, Serghei Evstratiev a fost felicitat cu această dată glorioasă de Olga Bataeva și Victor Costetschi. Colaboratorii Casei Ruse din Chișinău au remarcat contribuția eroului zilei în susținerea cooperării umanitare dintre Rusia și Moldova, în consolidarea dialogului intercultural ruso-moldovenesc, i-a urat lui Serghei Fedorovici sănătate, bunăstare și succes în continuare în popularizarea limbii și culturii ruse.

La seara aniversară au fost interpretate fragmente muzicale din piesa "Socrate – Cupa vieții" (autorul piesei Serghei Evstratiev, compozitorul - Serghei Varsanov) interpretate de artiștii poporului din Moldova Mihail Secikin (pian) și Nicolae Busuioc (tenor).Keywords:

economist , scriitor , Chisinau

Settlements of Moldova and Diaspora

Pererîta

Statut:
Sat
Prima atestare:
1623
Populația:
1844 locuitori

Pererîta este un sat şi comună din raionul Briceni. are o suprafaţă totală de 23.29 kilometri pătraţi, fiind cuprinsă într-un perimetru de 31.38 km. Pererîta este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Pererîta se află la o distanță de 12 km de oraşul Lipcani și 278 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1844 de oameni. Localitatea a fost atestată documentar în anul 1623.

Read more