16 september 2022, 11:45 Moldovan reality views 1585
Sergiu Mocanu: ”Eu sînt sigur că vom trecea iarna asta mai ușor decît ne închipuim”
16 september 2022, 11:45 Moldovan reality views 1585

Sergiu Mocanu: ”Eu sînt sigur că vom trecea iarna asta mai ușor decît ne închipuim”

Cel mai scump gaz este gazul ieftin, o spune președintele Partidului Mișcara Populară Antimafie, Sergiu Mocanu.

Acesta crede că lucrurile nu vor fi chiar atît de grave pentru noi în această iarnă. Cu puțină răbdare și înțelegere vom trece și peste asta și poate vom învăța ceva din lecția dată. Ce-i drept, dacă nu vor fi gaze naturale, iată pentru cei din regiunea transnistreană va fi catastrofal, căci ei s-au obișnuit decenii la rînd să nu achite nimic. Și doi – Maia Sandu n-are ce căuta la Moscova, mai zice președintele Partidului Mișcarea Populară Antimafie.

”Problema noastră, a moldovenilor nu sînt gazele, dar incapacitatea noastră de plată a oricăror resurse energetice. Dar asta s-a făcut în timpurile cu politici din astea lîncede în toți acești treizeci de ani. Eu cred că lucrurile nu arată chiar așa de prost pentru iarna asta. Cu puțină răbdare și cu puțină înțelegere vom trece bine iarna asta. Cu puține lemne, cărbune, încălzirea în Chișinău va fi cu păcură, vom economisi niște gaze și poate vom învăța ceva din ceea ce ni s-a întîmplat. Pentru transnistreni e o catastrofă, dacă într-o bună zi nu vor fi gaze și pentru noi e mare problemă, dar noi cel puțin am făcut în anii ăștea exercițiul de a plăti pentru servicii comunale, ăia dacă nu le mai dai gaz pe gratis mor. Ei au primit timp de 30 de ani gaz pe gratis. Deci, acolo e dezastru, dar și aici într-un fel pentru că nu am fost învățați să plătim. Nu îi vezi, să se ducă Maia Sandu la Moscova, să discute cu Putin. Dar cum să se ducă la Moscova, eu spuneam lucrul ăsta. Vreți gaz ieftin? Nu există gaz ieftin, voi îl puteți primi pe gratis, dar o să fim Transnistria. Problema dată trebuie privită din alt punct de vedere. Noi o să trecem iarna asta. Sigur că se putea face mai multe lucruri, consumul de gaze trebuia raționalizat și să fie folosit gazul doar acolo unde nu au alternativă. Eu sînt sigur că vom trecea iarna asta mai ușor decît ne închipuim”, a declarat Mocanu în cadrul emisiunii Puterea a Patra.

 

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1792
Populația:
150007 locuitori
Logo

Tiraspol este un municipiu din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea este situată pe malul stîng al Nistrului la o distanță de 73 km de Chișinău. Conform datelor din 2010 orașul avea o populație de 150007 locuitori. Orașul Tiraspol a fost întemeiat în anul 1792.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.