08 august 2022, 14:00 Moldovan reality views 2105
Recolta de mere din țară, compromisă! Prognoza Asociației „Moldova Fruct”
08 august 2022, 14:00 Moldovan reality views 2105

Recolta de mere din țară, compromisă! Prognoza Asociației „Moldova Fruct”

Din cauza condițiilor meteo nevaforabile, în 2022, producătorii moldoveni vor avea o recoltă de mere cu 180 mii de tone mai mică decît anul trecut. Anunțul a fost făcut de Iurie Fală, directorul executiv al Asociației „Moldova Fruct”, în cadrul Conferinței anuale „Prognosfruit”, organizată de Asociația Mondială a Producătorilor de Mere şi Pere (WAPA).

Conform prognozelor prezentate de Iurie Fală, în acest an, producătorii din Moldova vor avea o recoltă de circa 485 mii de tone de mere. În comparație, anul trecut recolta de mere a fost de 665 mii de tone, transmite realitatea.md.

Totodată, în topul soiurilor de mere produse în Moldova, cu cea mai mare pondere rămîn „Idared”, „Golden Delicious”, „Gala” și „Florina”.

Reprezentanții Poloniei – cel mai mare producător de mere din UE, au anunțat că 65% din recolta prognozată (4 495 000 tone) va fi procesată, din cauza că producătorii polonezi, pentru a economisi resurse, nu au reușit să respecte tehnologiile de producere, iar calitatea fructelor a fost afectată.

Țările Uniunii Europene și Marea Britanie prognozează pentru anul acesta o recoltă de 12 168 000 tone de mere, cu 152 000 tone mai puțin decît în anul 2021.

 

Source: realitatea.md

Keywords:

recoltă , mere , Moldova , prognoza , experți

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1956
Populația:
1841 locuitori

Ghindeşti este un oraş în raionul Floreşti, Republica Moldova. Amplasat în partea de nord a țării, oraşul Ghindeşti este situat la o distanţă de 115 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia orașului constituie 1841 locuitori. Orașul Ghindești a fost înființat în anul 1956 pe lîngă fabrica de zahăr din localitate.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.