08 august 2022, 11:30 Moldovan reality views 2115
Republica Moldova va mai avea un aeroport
Photo: timpul.md
08 august 2022, 11:30 Moldovan reality views 2115

Republica Moldova va mai avea un aeroport

Se lucrează la modernizarea Aeroportului de la Mărculești, iar în scurt timp vor fi prezentate detaliile, a anunțat Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale în cadrul prezentării rezultatelor unui an de guvernare, scrie Bani.md.

„Deja sînt anumite companii low-cost care ar fi interesate să zboare la Mărculești. Aeroportul este cel mai bine dotat și cel mai repede poate fi pus în funcțiune”, a punctat Spînu.

Autoritățile vor să facă acest aeroport operațional și au anunțat că urmează să vadă care este volumul investițiilor în următoarele 12 luni pentru ca una, două companii să poată opera zboruri.

Аеrороrtul Internațional Mărculești а fost fоndаt în аnul 2004, în baza unității militare din Mărculești și аrе о suprafață de 265 de hectare. Întreprinderea include două componente: Aeroportul Internațional Mărculești și Zona Economică Liberă. În anul 2018, Aeroportul a fost transferat din subordinea Ministerului Apărării, în cea a Ministerului Economiei și Infrastructurii.

Source: bani.md

Keywords:

aeroport , Moldova

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1794
Populația:
1072 locuitori

Şamalia este un sat şi comună din raionul Cantemir. Şamalia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 37 km de orașul Cantemir și la 122 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1072 de oameni. Satul Şamalia a fost menționat documentar în anul 1794.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.