23 june 2022, 15:30 Moldovan reality views 30503
Din luna iulie pașapoartele biometrice vor costa mai puțin
Photo: zdg.md
23 june 2022, 15:30 Moldovan reality views 30503

Din luna iulie pașapoartele biometrice vor costa mai puțin

Începînd cu mijlocul lunii iulie pașapoartele biometrice vor costa mai puțin.

Declarația a fost făcută de prim-ministra Republicii Moldova, Natalia Gavrilița în cadrul ședinței parlamentului de astăzi.

Premierul a făcut această precizare după ce mai mulți deputați au venit cu învinuiri la adresa guvernării privind provocarea unei crize a blanchetelor în țara noastră.

”Nu este adevărat, cererea de pașapoarte a crescut din cauza războiului din Ucraina, dar nu din cauza pandemiei. Iată de ce dacă persoanele care vor să își perfecteze un pașaport pot să aștepte atunci să o facă în a doua jumătate a lunii iulie. În iulie vom primi un nou lot de pașaporate de tehnologie veche, ceea ce ne va permite din iulie să scadem numărul de cereri. De la mijlocul lunii iulie pașapoartele vor fi mai ieftine”, a declarat Gavrilița.

Totodată, premierul a menționat că în această perioadă cererea de pașapoarte a crescut de trei ori.

Anterior, Natalia Gavrilița spunea că firma care a semnat recent un nou contract de aproape 33 de milioane de lei, cu Agenția Servicii Publice, este una reputabilă. Acest contract va permite ieftinirea pașapoartelor. Reacția vine după ce în presă au apărut informații precum că această companie este cercetată penal pentru achiziții fraudate.

 

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1586
Populația:
1302 locuitori

Dărcăuţi este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Mălcăuţi, Dărcăuţi și Dărcăuţii Noi. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Soroca și la 182 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 1302 oameni. Satul Darcăuți a fost menționat documentar în anul 1586.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.