Show news from...

eye 614 Views

Prețul benzinei în Moldova continuă să scadă


Photo: stiri.md

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a publicat joi, 23 iunie, noi prețuri maxime la produsele petroliere principale de tip standard, care vor fi valabile începînd cu 24 iunie.

Astfel, prețul maxim al benzinei A-95 va constitui 33,28 lei/litru (-13 bani), iar al motorinei fără denumire comercială – 32,46 lei/litru (+1 ban).

Prețurile altor tipuri de produse petroliere vor fi stabilite de fiecare benzinărie individual.

Benzinăriile au dreptul să comercializeze cu amănuntul alte tipuri de produse petroliere principale, cu excepția celor pentru care ANRE stabilește prețuri maxime, numai cu condiția ca la aceeași stație de alimentare să fie vîndute și produse petroliere principale de tip standard.

Amintim că, începînd cu 1 septembrie, ANRE reglementează prețurile doar pentru benzina A-95 și motorina fără denumire comercială. În același timp, este interzisă vînzarea cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard la un preț care depășește prețul maxim stabilit de ANRE.

 

Settlements of Moldova and Diaspora

Crasnoarmeiscoe

Statut:
Sat
Prima atestare:
1490
Populația:
2359 locuitori

Crasnoarmeiscoe este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Tălăiești și Crasnoarmeiscoe. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Hîncești și la 67 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2359 de locuitori. Satul Crasnoarmeiscoe a fost menționat documentar în anul 1490 cu denumirea Tălăiești.

Read more