24 may 2022, 16:00 Moldovan reality views 1910
Maia Sandu, la 50 de ani: Ce mesaje i-au transmis moldovenii
24 may 2022, 16:00 Moldovan reality views 1910

Maia Sandu, la 50 de ani: Ce mesaje i-au transmis moldovenii

Președintele țării, Maia Sandu, este astăzi omagiată, împlinind vîrsta de 50 de ani. Cu această ocazie, moldovenii s-au întrecut în mesaje de felicitare. În timp ce unii i-au urat de bine și au lăudat-o, alții i-au criticat activitatea, spunînd că au avut așteptări mai mari de la șefa statului.

Practic într-un glas, moldovenii i-au urat șefei statului multă sănătate, lăudînd-o pentru progresele în activitatea ei zilnică.

„Îi urez multă sănătate, să poată să conducă țara în continuare și să fie u demnitar de stat demn”, i-a urat o tînără întîlnită în stradă.

„Are multe de spus, dar nu știu dacă toți o înțeleg. Să aibă răbdare și să facă ceea ce și-a propus. Ea tace și face, iar noi așteprăm rezultate”, spune o locuitoare a capitalei.

„Important e să fie demnă de alegerile pe care le face. Să aibă multă putere și răbdare și să fie sănătoasă, pentru că, indiferent de funcția pe care o are și organizația din care face parte, important este să fie sănătate și noroc”, a opinat o trecătoare.

„Sănătate! Bani nu-i urez să aibă, pentru că sînt sigur că o duce bine. Să dea dovadă de maturitate politică, astfel încît R. Moldova să înflorească, nu să fie ca în prezent”, i-a urat un alt trecător.

Printre moldovenii care apreciază activitatea Maiei Sandu, am întîlnit și persoane care spun că șefa statului ar trebui să fie mult mai deschisă spre comunicare și să se gîndească la toți cetățenii.

„Noi putem să-i dorim succese în viitor. Are șanse să spună ceva lumii, dar ascunde, nu spune. Trebuie să ne spună deschis ce ne așteaptă, pentru că ceea ce ne așteaptă nu e bine”, spune un bărbat întîlnit pe străzile Chișinăului.

„Nu am niciun motiv, pentru că nu o iubesc. Nu-mi place activitatea ei deloc”, a spus, grăbită, o moldoveancă.

„Să se gîndească la pensionari, asta aș vrea să-i transmit”, este mesajul unei alte trecătoare.

Maia Sandu s-a născut la 24 mai 1972, în satul Risipeniraionul Fălești. Pe 24 decembrie 2020, Maia Sandu a fost învestită în funcția de Președinte al Republicii Moldova, după victoria din 15 noiembrie 2020, cînd a avut loc cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale.








 

 

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1491
Populația:
2989 locuitori

Sănătăuca este un sat şi comună din raionul Floreşti. Sănătăuca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 54 km de orașul Florești și la 153 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2989 de oameni. Satul Sănătăuca a fost menționat documentar în anul 1491.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.