23 may 2022, 15:00 Moldovan reality views 2660
Ministerul rus de Externe: Retragerea din CSI va avea un impact negativ asupra economiei Republicii Moldova
Photo: regnum.ru
23 may 2022, 15:00 Moldovan reality views 2660

Ministerul rus de Externe: Retragerea din CSI va avea un impact negativ asupra economiei Republicii Moldova

Posibila ieșire a Moldovei din CSI va avea un impact negativ asupra economiei țării, Moscova consideră că acesta ar fi un pas greșit din partea Chișinăului, a declarat viceministrul Afacerilor Externe, Andrei Rudenko.

"Noi credem că acesta va fi un pas greșit. În cadrul CSI, Moldova este acum membră a zonei de Liber Schimb. Retragerea din astfel de acorduri va avea un impact negativ asupra economiei sale", a spus Andrei Rudenko, scrie RIA Novosti.

El a reamintit, de asemenea, că există acorduri privind migrația și securitatea socială în cadrul CSI, "retragerea din care va afecta Moldova mai mult decît pe oricine altcineva".

"Dar aceasta este alegerea lor suverană", a adăugat ministrul adjunct de Externe rus.

De menționat că anterior, președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, a declarat că autoritățile trebuie să poarte o discuție politică despre faptul dacă țara ar trebui să rămînă în componența CSI, precum și să compare avantajele și dezavantajele calității de membri în CSI.

"Vom continua fie să facem parte din această organizație sau nu, cred că trebuie să avem o discuție politică aici. Asta e ceea ce trebuie să facem după ce totul se va calma și se va termina războiul, și să luăm o decizie, pentru că trebuie să calculăm foarte atent care sînt argumentele pro și contra", a spus Grosu la postul Radio Moldova, scrie ria.ru

 

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
106 locuitori

Antonovca este un sat din cadrul comunei Copăceni, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 10 km de oraşul Sîngerei şi la 90 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 106 oameni. Satul Antonovca a fost întemeiat în anul 1910.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.