25 november 2021, 09:45 Moldovan reality views 1837
Permisele de conducere moldovenești vor fi recunoscute în Lituania
25 november 2021, 09:45 Moldovan reality views 1837

Permisele de conducere moldovenești vor fi recunoscute în Lituania

Permisele de conducere emise în Republica Moldova vor fi recunoscute în Lituania. O hotărîre în acest sens a fost aprobată miercuri, 24 noiembrie, în cadrul ședinței Cabinetului de miniștri, transmite Noi.md cu referire la tv8.md.

„Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Republicii Lituania, în scopul îmbunătăţirii securităţii transporturilor rutiere, precum şi în scopul facilitării traficului rutier, au convenit asupra Acordului între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Republicii Lituania privind conversiunea permiselor de conducere, conform căruia, titularul permisului de conducere emis de Autoritatea uneia dintre Părţile contractante, care îşi stabileşte reşedinţa pe teritoriul altei Părţi, are dreptul să-şi convertească permisul de conducere, fără a susţine examene teoretice şi practice”, se arată în hotărîre.

Prezentul Acord se va încheia pe un termen nelimitat şi va intra în vigoare la 30 de zile după recepţionarea ultimei notificări în scris prin canale diplomatice, prin care Părțile contractante se informează oficial reciproc despre îndeplinirea procedurilor lor interne necesare pentru intrarea în vigoare a prezentului Acord.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
800 locuitori

Băneştii Noi este un sat din cadrul comunei Băneşti, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanţă de 10 km de oraşul Teleneşti şi la 92 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 800 de oameni. Satul Băneştii Noi a fost menționat documentar în anul 1910.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.