13 october 2021, 15:00 Moldovan reality views 2056
Autoritățile au lansat un mecanism de monitorizare la distanță a pacienților COVID-19
13 october 2021, 15:00 Moldovan reality views 2056

Autoritățile au lansat un mecanism de monitorizare la distanță a pacienților COVID-19

Ministerul Sănătății în colaborare cu Serviciul 112 au lansat astăzi un proiect de monitorizare la distanță a pacienților infectați cu COVID-19, a contacților și a cetățenilor plasați în autoizolare, comunică MOLDPRES.

La evenimentul de lansare a fost prezent și ministrul Sănătății, Ala Nemerenco.

Oficialul a declarat că sistemul de monitorizare va permite decongestionarea situației din sistemul medical iar resursele medicale vor fi astfel utilizate mai eficient.

La elaborarea proiectului dar și la implementarea lui sînt implicați studenții în anul 6 de la Universitatea de Medicină. Aceștia vor telefona pacienții și îi vor monitoriza conform unui algoritm stabilit de Ministerul Sănătății, la perioade diferite: 48, 72 de ore, șapte, zece zile.

Conducerea MS susține că în următoarea perioadă va fi lansată și o aplicație mobilă de monitorizare a pacienților COVID-19.

Pînă astăzi, în Republica Moldova au fost înregistrate 308 724 cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Source: www.moldpres.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1856
Populația:
11192 locuitori

Basarabeasca este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Basarabeasca. Amplasat în lunca rîului Cogîlnic şi Larga e situat la 101 km de Chișinău şi este un important nod feroviar în sud-estul republicii. Conform datelor recensămîntului din 2004, populaţia oraşului Basarabeasca constituie 11 192 locuitori. Localiatea Basarabeasca a fost înfiinţată în anul 1856 de către autorităţile Imperiului Rus, ca colonie evreiască, cu denumirea Romanovca.  

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.