19 july 2021, 14:00 Moldovan reality views 2116
În ce condiții se permite desfășurarea nunților și cumetriilor
19 july 2021, 14:00 Moldovan reality views 2116

În ce condiții se permite desfășurarea nunților și cumetriilor

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică s-a întrunit într-o nouă ședință și a stabilit noi prevederi pentru activitatea sectorului HoReCa în contextul prevenirii răspîndirii infecției COVID-19.

Astfel, comisia, a permis desfășurarea evenimentelor festive cu caracter unic (nunți, cumetrii, petreceri private) în cadrul unităților de alimentație publică, cu ocuparea a cel mult 50% din numărul de locuri în spațiile închise din cadrul unităților cu respectarea strictă a măsurilor de prevenire și control al infecției COVID-19.

Totodată, organizatorii festivităților vor fi obligați să să întocmească lista participanților, cu evidența epidemiologică, conform modelului stabilit (nume, prenume, IDNP, număr de telefon, e-mail, adresa de domiciliu).

 Autoritățile vin cu recomandarea de a desfășura evenimentele în spații deschise.

În interiorul unităților de alimentație publică de orice tip se va admite un număr limitat de persoane, astfel încît să fie asigurată o suprafaţă de minimum 4 m2 pentru fiecare persoană. Fluxul de persoane va fi dirijat astfel încît să se evite formarea aglomeraţiilor.

Pe teritoriul zonelor de agrement se va admite un număr limitat de persoane, astfel încît să fie asigurată o suprafaţă de minimum 4 m2 pentru fiecare persoană. Fluxul de persoane va fi dirijat astfel încît să se evite formarea aglomeraţiilor.

 La fel, rămîne obligatorie purtarea măștilor de protecție în toate spațiile publice închise, în transportul public și la stațiile de așteptare, inclusiv în spațiile deschise unde nu este posibilă respectarea distanței fizice. Masca trebuie să acopere atît gura, cît și nasul.

Textul integral al hotărîrii poate fi citit aici.

Source: noi.md

Keywords:

restrictie , nunta , coronavirus

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
176 locuitori

Holoşniţa Nouă este un sat din cadrul comunei Palanca, raionul Drochia. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Drochia și la 187 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 176 de oameni. Satul Holoşniţa Nouă a fost înființat în anul 1910.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.