19 july 2021, 11:50 Moldovan reality views 2468
Taberele de odihnă “Campingul din Vadul lui Vodă” și “Perlele Nistrului” își pot relua activitatea
19 july 2021, 11:50 Moldovan reality views 2468

Taberele de odihnă “Campingul din Vadul lui Vodă” și “Perlele Nistrului” își pot relua activitatea

Conform hotărîrii nr. 40 din 15 iulie 2021 a Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a Municipiului Chișinău, cele două instituții de întremare ale Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova din or. Vadul lui Vodă, Casa de odihnă "Campingul din Vadul lui Vodă" și Casele de Odihnă și Recuperare "Perlele Nistrului", își pot relua activitatea.

Taberele pot activa în regim 24/24, cu prezența fizică a unui număr maxim de 15 elevi în grupă, cu respectarea strictă a normelor de sănătate publică și efectuarea termometriei (preferabil cu scanner termometric).

O precondiție obligatorie este deținerea certificatului de vaccinare cu ambele doze a personalului angajat și personalului antrenat în activitățile din aceste tabere.

Hotărîrea Comisiei survine după adresările repetate ale conducerii CNSM și întrevederile cu responsabili din domeniu cu privire la redeschiderea taberelor respective, care sînt pregătite pentru perioada estivală, nivelul de pregătire al instituțiilor de întremare și condițiile de deservire a copiilor în aceste instituții corespund necesităților impuse de pandemie.

Mai mult, taberele sînt dotate cu puncte medicale și alte subdiviziuni de prestare a serviciilor care corespund cerințelor sanitaro-igienice, fiind dotate cu terenuri sportive și dispun de echipament sportiv. Totodată, blocurile de cazare sînt asigurate cu cele necesare pentru organizarea întremării copiilor și adolescenților.

Potrivit datelor CNSM, în perioada estivală, în cele două instituții de întremare ale sindicatelor din or. Vadul lui Vodă, Casa de odihnă "Campingul din Vadul lui Vodă" și Casele de Odihnă și Recuperare "Perlele Nistrului", își fortificau sănătatea peste 7 mii de copii.

În vara anului 2020, din cauza pandemiei de COVID-19, pe teritoriul Republicii Moldova nu a activat nici o tabără de odihnă. În vara acestui an, în municipiul Chișinău activează mai multe tabere de odihnă, în condiții speciale, dictate de pandemie, cu sejur de zi, în instituții educaționale, cu o durată de 7-8 ore.

În urma hotărîrii nr. 40 din 15 iulie 2021 a Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a Municipiului Chișinău, în mun. Chișinău, în baza indicatorului de incidență cu Covid-19, se stabilește gradul de alertă "Cod verde", în corespundere cu gradul de alertă din teritoriul administrativ, aprobat prin hotărîrea nr. 30 din 11 septembrie 2020 a CNESP.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1891
Populația:
679 locuitori

Pompa este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Suvorovca, Pompa și Pervomaisc. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Fălești și la 129 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 679 de oameni. Satul Pompa a fost menționat documentar în anul 1891.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.