18 july 2021, 12:00 Moldovan reality views 2154
Vaccinarea anti COVID-19 devine obligatorie în R. Moldova? Hotarirea autoritatilor
18 july 2021, 12:00 Moldovan reality views 2154

Vaccinarea anti COVID-19 devine obligatorie în R. Moldova? Hotarirea autoritatilor

Conducătorii de întreprinderi trebuie să asigure rata de imunizare anti-Covid de minimum 70% în rîndul angajaților, pînă la 1 septembrie 2021.

Prevederea a fost inclusă în Hotărîrea Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică din data de 17 iulie 2021. Cum anume ar trebui oamenii de afaceri să obțină acst rezultat, nu este clar.

„Conducătorii instituțiilor, întreprinderilor, organizațiilor, agențiilor și instituțiilor din subordine, indiferent de forma de proprietate, vor asigura un mediu sigur de activitate la locul de muncă, precum și facilitarea și încurajarea activă a personalului din subordine pentru vaccinarea împotriva COVID-19, ca unica măsură de sănătate publică pentru prevenirea și controlul infecției, în scopul atingerii către data de 01.09.2021 a unei rate de vaccinare în rîndul angajaților de minimum 70%”, se arată în documentul adoptat.

De asemenea, au fost adoptate noi măsuri pentru trecerea frontierei pe direcția de intrare în Republica Moldova, dar și privind desfășurarea evenimentelor festive.

Noile prevederi ale Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică au fost aprobate în contextul riscului sporit de import al noilor variante ale virusului SARS-CoV-2, precum și de răspîndire ale acestora pe teritoriul țării. Prevederile vor intra în vigoare începînd cu data de 19 iulie 2021.

AICI găsiți Hotărîrea Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică din data de 17 iulie 2021.

Reamintim că vaccinarea antiCOVID-19 în Republica Moldova este una benevolă, potrivit ultimelor informații cetățenii nu se grăbesc să se imunizeze din diferite motive, printre care, frica de vaccin și adesea imposibilitatea de a alege vaccinul cu care să fi imunizați.

Source: noi.md

Keywords:

vaccin , coronavirus

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1420
Populația:
4916 locuitori

Vărzăreşti este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Şendreni şi Vărzăreşti. Localitatea este situată la hotar cu oraşul Nisporeni şi la o distanţă de 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului Vărzăreşti constituia 4916 oameni. Prima atestare documentară a satului Vărzăreşti datează din anul 1420.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.