Show news from...

eye 1853 Views

Opinia unui om de știință despre cum să păstrăm Moldova


Trebuie să păstrăm moștenirea spirituală și istorică a țării noastre natale dacă nu vrem să o pierdem pentru totdeauna, iar un astfel de pericol există.

Despre acest lucru a declarat cercetătorul istoriei localităților din Republica Moldova, deținătorul Ordinului Gloriei muncii Gheorghe Melnic, relatează Noi.md.

"Pentru fiecare moldovean Moldova bogată cultural nu este doar o casa natală. Ea este tot ceea ce există în această casă: și moral, și spiritual, uman", a spus Melnic.

El a amintit că istoria statalității Moldovei are de mai bine de șase secole. Și este important să păstrăm țara pentru urmași.

"Ea (Moldova) are un trecut foarte bogat - mai mult de 6 secole de formare și dezvoltare. Acum țara noastră, Republica Moldova, se află în pericol. Trebuie, pur și simplu, să facem tot posibilul pentru a ne păstra țara, limba noastră moldovenească, cultura", a spus Melnic.

Omul de știință a reamintit că în Europa există multe țări care și-au căpătat statalitatea mult mai tîrziu decît Moldova. El a îndemnat la promovarea adevărului istoric despre Moldova, promovarea dezvoltării culturii și consolidării statalității.

Settlements of Moldova and Diaspora

Dancu

Statut:
Sat
Prima atestare:
1580
Populația:
1605 locuitori

Dancu este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Dancu este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 50 km de orașul Hîncești și la 90 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1605 oameni. Satul Dancu a fost menționat documentar în anul 1580 cu denumirea Ușerești.

Read more