Show news from...

eye 1573 Views

Elevii au revenit la ore


Elevii din clasele primare, gimnaziale și liceale au revenit astăzi la ore, după ce au avut o vacanța de Paști de zece zile.

Tot de astăzi, în municipiul Chişinău, precum şi în alte localități ale țării, Comisiile teritoriale de sănătate publică au dispus începerea cu prezența fizică a procesului educațional pentru toţi elevii din clasele I-XII din instituțiile de învățămînt primar, secundar şi special. La fel, învăţămîntul în Centrele extrașcolare, Școlile sportive şi activitatea extrașcolară în instituțiile de învățămînt primar şi secundar din municipiul Chişinău se organizează cu prezență fizică. De asemenea, se permite desfășurarea competițiilor sportive în aer liber, fără spectatori, precum şi activitatea centrelor de tineret din municipiul Chișinău cu prezența fizică a unui număr maxim de 20 tineri.

Următoarea vacanță pentru elevi este cea de vară, care va începe la 31 mai, după încheierea anului de studii. Ulterior, elevii din clasele a IX-a și a XII-a vor trebui să susțină examene de absolvire a gimnaziului și liceului.

Ministerul Educației îndeamnă elevii claselor absolvente să se pregătească pentru susținerea examenelor naționale de absolvire, sesiunea 2021. „Atît programele de examen, cît și testele aplicate pe parcursul anilor 2010 – 2020, sînt publicate pe site-ul Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare și pot fi accesate de către toți factorii interesați, la adresa: https://ance.gov.md/, acestea fiind un suport substanțial în vederea pregătirii de examenele naționale de absolvire", indică Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC).

Perioada vacanțelor elevilor în anul de studii 2020-2021 a fost stabilită de MECC în planul-cadru pentru învățămîntul primar, gimnazial și liceal.

În instituțiile de învățămînt din țară învață peste trei sute de mii de elevi.

Keywords:

scoala , elevi , învăţămînt

Settlements of Moldova and Diaspora

Vărăncău

Statut:
Sat
Prima atestare:
1607
Populația:
1714 locuitori

Vărăncău este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Slobozia-Cremene, Vărăncău și Slobozia-Vărăncău. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Soroca și la 150 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1714 oameni. Satul Vărăncău a fost menționat documentar în anul 1607.

Read more