17 april 2021, 13:00 Moldovan reality views 3041
O nouă decizie: Ce mașini din regiunea transnistreană vor fi admise în traficul internaţional
17 april 2021, 13:00 Moldovan reality views 3041

O nouă decizie: Ce mașini din regiunea transnistreană vor fi admise în traficul internaţional

Începând cu data de 1 septembrie 2021, în traficul rutier internațional vor avea acces doar automobilele care vor dispune de plăcuțe de înmatriculare în R. Moldova și cele de model neutru.

O decizie în acest sens a fost luată de autoritățile de profil ale Republicii Moldova și Ucrainei, transmite Știri.md.

Menționăm că cele două puncte de înmatriculare a automobilelor din regiunea transnistreană și-au început activitatea la 1 septembrie 2018.

Doritorii de a participa în traficul rutier internațional vor beneficia în continuare de serviciile prestate la cele două puncte de înmatriculare, situate în orașele Tiraspol și Râbnița.

Totodată, subliniei că începând cu data de 1 iunie 2021 vor fi aplicate noi facilități de prestare a serviciilor, cu demararea procesului de prestare a serviciului de eliberare a certificatului de înmatriculare de model neutru, în termen de 20 de zile lucrătoare la tariful de 330 de lei și de 10 zile lucrătoare la tariful de 660 de lei, respectiv, pentru eliberarea certificatului de înmatriculare provizoriu, emis în ziua adresării, solicitantul va achita 80 de lei.

Potrivit Agenției Servicii Publice, de la întâi iunie 2021 vor fi aplicate noi facilități de prestare a serviciilor. Astfel, termenul de eliberare a certificatului de înmatriculare de model neutru va fi redus de la 30 de zile lucrătoare până la 10.

Totodată, pentru locuitorii din regiunea transnistreană a fost pus în aplicare și un mecanism de preschimbare simplificată și fără susținerea probelor adiționale, cu obținerea permisului de conducere al Republicii Moldova, în perioada octombrie 2018-martie 2021 fiind preschimbate 11.366 permise şi în total 36.000 sunt deţinute de către locuitorii din regiune, conform datelor furnizate de Agenţia Servicii Publice.

Source: stiri.md

Keywords:

Transnistria , automobil

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1573
Populația:
1267 locuitori

Corpaci este un sat şi comună din raionul Edineţ. Corpaci este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Corpaci este situat într-o regiune de şes şi mici coline, la confluenţa rîului Racovăţ cu Prutul, la o distanţă de 30 km de oraşul Edineţ, la 38 km de staţia de cale ferată Brătuşeni şi la 222 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1267 de oameni.  Satul Corpaci a fost atestat documentar în anul 1573.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.