04 june 2021, 15:00 Moldovan reality views 2783
Se pregătește o nouă crimă de rezonanță în Moldova sau ea deja a avut loc?
04 june 2021, 15:00 Moldovan reality views 2783

Se pregătește o nouă crimă de rezonanță în Moldova sau ea deja a avut loc?

Care este diferența dintre politica BNM și acțiunile Băncii Angliei, Băncii Centrale Europene și Sistemul Federal de Rezerve al SUA în perioada pandemiei?

Un astfel de articol a fost publicat pe site-ul "Междуречье. Territoria доверия"(proiectul de autor al lui Serghei Tkaci).

În articol, autorul reamintește că, cu cîteva zile în urmă, președintele PSRM, Igor Dodon, a exprimat ideea de a folosi fondurile Băncii Naționale a Moldovei pentru a ajuta cetățenii, sectorul ocrotirii sănătății și a sprijini agenții economici afectați de pandemie. Dodon a propus ca BNM să aloce în acest scop între 10 și 20 de miliarde de lei. Din anturajul Maiei Sandu (probabil la indicația partenerilor externi), au venit cu un răspuns la ideea liderului socialiștilor vicepreședintele PAS Natalia Gavrilița și consilierul prezidențial Veaceslav Negruța. Ambii l-au acuzat pe Igor Dodon că pregătește un nou furt al miliardului de euro din Banca Națională a Moldovei. Negruța afirmă: ”A mai fost o decizie a unei comisii prin 2014 și s-au luat din BNM 10 miliarde, după care încă 5 miliarde...Și același personaj era pe lângă cei cu propuneri și decizii. Acum toți procurorii sunt în căutări: și a miliardelor și a personajului și coordonatorului lui”.

”Este curios faptul că anume Negruță era ministru al Finanțelor în guvernul corupt al lui Vlad Filat, atunci cînd se pregătea "furtul secolului", iar apoi deputat PLDM, partid care l-a numit pe Iurie Leancă și i-a dat posibilitatea de a lua deciziile politice necesare pentru a fura bani din BNM. Iar în 2015, judecătoria sectorului Rîșcani l-a condamnat pe Negruță la trei ani de privațiune de libertate cu suspendare. Consilierul Maiei Sandu a fost acuzat de abuz în serviciu — în timpul deținerii funcției de ministru al Finanțelor, el a permis transferul a 400 de mii de euro către fostul deputat PLDM Pantelei Sandulachi.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Source: noi.md

Keywords:

BNM , valută

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1842
Populația:
1574 locuitori

Ilenuţa este un sat şi comună din raionul Făleşti. Ilenuţa este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 7 km de orașul Fălești și la 144 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1574 de oameni. Satul Ilenuţa a fost menționat documentar în anul 1842.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.