03 june 2021, 11:00 Moldovan reality views 2811
Centrele comerciale își vor relua activitatea în zilele de sîmbătă și duminică
03 june 2021, 11:00 Moldovan reality views 2811

Centrele comerciale își vor relua activitatea în zilele de sîmbătă și duminică

Centrele comerciale își vor lua activitatea în zilele de sâmbătă și duminică, cu respectarea mai multor condiții anti-epidemice. O decizie în acest sens a fost luată de Comisia Extraordinară pentru Sănătate Publică, astăzi, 5 martie, transmite IPN.

Administratorii centrelor comerciale vor fi obligați să monitorizeze starea de sănătate a angajaților, să efectueze cu strictețe termometria fiecărui vizitator și să permită accesul acestora în incinta clădirilor doar cu purtarea măștilor de protecție. Intrarea în magazine va fi restricționată pentru persoanele care vor manifesta simptome de febră. La fel, persoanele vor fi admise în centrele comerciale în baza normativului 1 vizitator la 4 metri pătrați din suprafața comercială liberă.

Guvernul precizează într-un comunicat de presă că noile norme ce vizează activitatea centrelor comerciale au fost discutate și acceptate în prealabil de către reprezentanți acestora.

Mai mulți proprietari și angajați ai Întreprinderilor Mici și Mijlocii au protestat astăzi, 5 martie, în centrul capitalei, nemulțumiți de decizia Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică prin care le-a fost sistată activitatea în weekend. Ei consideră decizia discriminatorie, având în vedere că alte puncte de comerț activează. CNESP a decis la 15 februarie sistarea activității centrelor comerciale sâmbăta și duminica, începând cu 17 februarie, având în vedere situația epidemiologică nefavorabilă.

Source: www.ipn.md

Keywords:

centru comercial

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1754
Populația:
2936 locuitori

Molovata este un sat şi comună din raionul Dubăsari. Molovata este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Dubăsari și la 85 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2936 de oameni. Satul Molovata a fost menționat documentar în anul 1754.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.