03 february 2021, 16:00 Moldovan reality views 3146
Hotărîrea CNESP privind revenirea la învățămîntul online, contestată în instanță
03 february 2021, 16:00 Moldovan reality views 3146

Hotărîrea CNESP privind revenirea la învățămîntul online, contestată în instanță

Hotărîrea Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP) prin care elevii au fost obligați să revină la lecțiile online a fost atacată în istanța de judecată de către un birou de avocați, scrie Noi.md.

Printr-o postare pe Facebook, avocații își argumentarea atacarea în instanța de judecată a hotărîrii prin faptul că aceasta a fost luată ilegal și abuziv.

 „Biroul nostru de avocați a contestat în instanța de judecată Hotărîrea nr. 47 din 26.02.2021, prin care Comisia Naționala Extraordinara Sănătate Publică a interzis desfășurarea procesului educațional în sălile de clasa și a obligat copiii sa treacă la educația online, fără să asigure fiecare elev cu dispozitiv electronic conectat la internet. Statul este incapabil să asigure continuarea nediscriminatorie a tuturor tinerilor din R. Moldova, iar această Hotărîre este ilegală și abuzivă”, scrie unul dintre avocați, Iulian Rusanovschi.

 Săptămîna trecută, CNESP a hotărît că procesul educațional se va desfășura la distanță pînă pe 15 martie. În această perioadă a fost sistată și desfășurarea olimpiadelor școlare.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
936 locuitori

Enichioi este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Enichioi, Floricica, Bobocica, Ţolica. Satul Enichioi este situat pe Valea Enichioiului, la distanța de 37 km de oraşul Cantemir şi la 162 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 936 locuitori. Satul Enichioi a fost atestat documentar în anul 1770.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.