03 january 2021, 17:30 Moldovan reality views 3660
Maia Sandu ar trebui să se vaccineze prima – opinie
03 january 2021, 17:30 Moldovan reality views 3660

Maia Sandu ar trebui să se vaccineze prima – opinie

Vaccinul AstraZeneca donat R.Moldova nu se bucură de cea mai bună reputație la nivel internațional, lucru care ar putea alimenta neîncrederea populației față de procesul de imunizare per ansamplu, consideră activistul civic Dumitru Roibu, scrie Noi.md.

Activistul a declarat pentru Noi.md că decidenții politici, conducerea de vîrf a țării, trebuie prin propriul exemplu să arate că acest vaccin este sigur. Prin urmare, primii care ar trebuie să se vaccineze sînt conducătorii țării, afirmă Roibu.

„Vaccinul ajuns în R.Moldova sub formă de donație nu este nici pe departe cu cea mai bună repuație, în comparație cu Sputnik-V și Pfizer. În aceste condiții, consider că vaccinarea trebuie să fie un proces bine controlat și asumat de către autorități.Totodată cred că, în scopul motivării populației spre vaccinare, ar fi înțelept din partea perședintelui Maia Sandu și a echipei sale să se vaccineze primii și să o facă public, așa cum au făcut-o conducătorii altor state. Cred că politicienii trebuie să fie un exemplu pentru cetățeni”, a menționat liderul Mișcării Urmașii lui Ștefan.

 „Atît timp cît aceștia ne propun nouă, și în primul rînd medicilor, un vaccin care nu se bucură de încredere deplină, sînt multiple exemple de efecte adverse în alte state, ar fi corect ca ei să vaccineze primii”, a conchis el.

Menționăm că un lot de 21.600 de doze de vaccin AstraZeneca, oferite cu titlu gratuit de către România, a fost livrate ieri Republicii Moldova și distribuite Agenției Naționale pentru Sănătate Publică.

Source: noi.md

Keywords:

vaccin , Maia Sandu , coronavirus

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1554
Populația:
1398 locuitori

Gîrbova este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Gîrbova este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Gîrbova este situat la o distanţă de 5 km de staţia de cale ferată Gîrbova, la 18 km de oraşul Ocniţa şi la 245 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1398 de oameni. Prima atestare documentară a satului Gîrbova datează din anul 1554.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.