18 february 2019, 15:50 Moldovan reality views 13165
Moldova cere ajutorul organizațiilor internaţionale
18 february 2019, 15:50 Moldovan reality views 13165

Moldova cere ajutorul organizațiilor internaţionale

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a sesizat mai multe organizaţii internaţionale privind acţiunile inadmisibile ale Federaţiei Ruse în cazul celor doi piloţi moldoveni eliberaţi recent din prizonierat din Afganistan şi transportaţi la Moscova, scrie Noi.md cu referire la un comunicat emis presei.

În special în informaţia prezentată, se face referinţă la tergiversările autorităţilor ruse de a oferi accesul delegaţiei Republicii Moldova către cetăţenii moldoveni aflaţi la Moscova, precum şi despre încălcarea prin acţiunile acesteia a normelor internaţionale în vigoare, a convenţiilor de la Viena privind dreptul diplomatic şi consular, precum şi a convenţiei consulare moldo-ruse.

Autorităţile moldoveneşti exprimîndu-şi îngrijorarea cu referire la un asemenea comportament pe arena internaţională, au solicitat sprijinul organizaţiilor internaţionale Oficiul Înaltului Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, Comisarul pentru Drepturile Omului al Consiliului Europei, cabinetul Comisarului UE pentru Justiție, Consumatori, si Egalitate de Gen, Oficiul Central al Amnesty International și alte instituții, în vederea aducerii situaţiei piloţilor moldoveni ţinuţi la Moscova în albia legalităţii şi conformităţii cu dreptul internaţional.

Source: noi.md

Keywords:

prizonieri , organizatie , ajutor

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1609
Populația:
942 locuitori

Zgărdeşti este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Zgărdeşti, Bondareuca și Ciofu. Localitatea se află la distanţa de 16 km de oraşul Teleneşti şi la 90 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 942 de oameni. Satul Zgărdești a fost menționat documentar în anul 1609.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.