03 june 2017, 11:40 Moldovan reality views 3055
Crearea Comitetul  Național Organizatoric
03 june 2017, 11:40 Moldovan reality views 3055

Crearea Comitetul Național Organizatoric "Pobeda"

În cadrul acțiunilor întreprinse, în scopul perpetuării memoriei apărătorilor Patriei căzuți, păstrării patrimoniului militar-istoric al Republicii Moldova, combaterii falsificării istoriei și a educației patriotice a tinerilor, o serie de organizații obștești din țara noastră au venit cu inițiativa de a crea Comitetul Național Organizatoric "Pobeda", care urmează să activeze permanent.

Sarcina principală a Comitetului Național Organizatoric "Pobeda" va consta în unirea eforturilor structurilor de stat și acelora ale societății civile din Republica Moldova, pentru păstrarea vie a memoriei, paginilor eroice ale istoriei țării noastre. Sînt invitate să colaboreze cu Comitetul Național Organizatoric "Pobeda" organizațiile societății civile, precum și persoanele fizice, care pe parcursul mai multor ani și-au demonstrat interesul și au muncit în acest domeniu, demonstrînd cu adevărat implicare sinceră și pioșenie în acțiunile legate de perpetuarea memoriei apărătorilor Patriei.

Din numele grupului de lucru al Comitetul Național Organizatoric "Pobeda" conducătorul acestuia A. Petrovici i-a invitat pe reprezentanții mass-media la ședința de constituire a Comitetului, care va avea loc pe data de 6 martie, la ora 16.00, la Centrul Rus de Știință și Cultură (str. V. Alecsandri 141/1 ). În cadrul reuniunii este planificată adoptarea Deciziei privind instituirea Comitetului Național Organizatoric "Pobeda", alegerea conducătorului și a biroului permanent, dar și discutarea planurilor de activitate pentru anul 2017.

Keywords:

victorie , organizatie , memorie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1624
Populația:
935 locuitori

Zăluceni este un sat şi comună din raionul Floreşti. Zăluceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situat la o distanță de 36 km de orașul Florești și la 145 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 935 de oameni. Prima atestare documentară a satului Zăluceni datează din anul 1624.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.