Go to section: Moldovan Diaspora
08 february 2022, 18:00 Moldovan Diaspora views 4655
Ce spune Președinția despre filmulețul Maiei Sandu în care „cheamă diaspora acasă
Photo: stiri.md
08 february 2022, 18:00 Moldovan Diaspora views 4655

Ce spune Președinția despre filmulețul Maiei Sandu în care „cheamă diaspora acasă

Filmulețul președintei Maia Sandu cu privire la legea ce scutește bunurile moldovenilor din diasporă de unele taxe, atunci cînd aceștia decid să revină acasă a provocat discuții pe rețele de socializare, transmite unimedia.

Unele surse scriu că realizarea video-ului ar fi costat peste 14 mii de euro, în proces fiind implicate mai multe persoane și locații. Președinția neagă aceste informații.

„Video la care vă referiți a fost produs de echipa care asigură comunicarea Președintei Maia Sandu și a instituției prezidențiale. Acesta nu a presupus contractarea unei companii de producție sau alocarea unor resurse suplimentare, inclusiv din banii publici”, a declarat pentru UNIMEDIA purtătoarea de cuvînt a șefei statului, Sorina Ștefîrță.

„Acum, revenirea acasă devine mai simplă. Parlamentul a votat în lectură finală inițiativa mea legislativă, care îi va scuti pe cei care revin cu traiul în Republica Moldova de taxe pentru introducerea în țară a obiectelor de uz personal și a unui mijloc de transport.

Republica Moldova se schimbă. Cetățenii au ales calea dezvoltării după model european. Războiul se va termina - iar noi vom continua să construim o Moldovă mai bună pentru oameni. Cine, dacă nu noi?

Pune umărul la schimbarea în țara ta. Te așteptăm acasă!”, spune Maia Sandu în filmulețul cu pricina.

 

 

Source: noi.md

Keywords:

Maia Sandu , diaspora

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1918
Populația:
344 locuitori

Bobocica este un sat din cadrul comunei Enichioi, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 41 km de orașul Cantemir și la 127 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 344 locuitori. Satul Bobocica a fost înființat în anul 1918.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.