Go to section: Moldovan Diaspora
17 january 2022, 10:30 Moldovan Diaspora views 3604
Povestea unei conaţionale care a deschis un restaurant cu specific moldovenesc la Tokyo
17 january 2022, 10:30 Moldovan Diaspora views 3604

Povestea unei conaţionale care a deschis un restaurant cu specific moldovenesc la Tokyo

A cucerit Japonia cu bucate moldoveneşti. Diana Kurata, originară din Chişinău, locuieşte de 20 de ani în ţara soarelui răsare şi a deschis un restaurant cu specific moldovenesc la Tokyo. Ea spune că datorită localului său se simte cu adevărat acasă, chiar dacă este la mii de kilometri distanță.

Diana ne-a povestit că a plecat pentru prima oară în Japonia doar pentru o lună, după care a înţeles că aceasta este ţara în care vrea să trăiască. Femeia spune că în scurt timp şi-a întîlnit viitorul soţ şi a întemeiat o familie acolo.

"Cu timpul am născut fetiţa prima, apoi băiatul. S-au dus copiii la grădiniţă, am început eu să învăţ limba, să înţeleg mai multe", a spus moldoveanca.

Diana spune că ideea de a deschide un restaurant moldovenesc în Tokyo i-a venit în timp ce stătea în concediu de maternitate. Femeia spune a fost inspirată de bucatele pregătite de bunica ei de la ţară.

"I-am spus hai să încercăm să facem un restaurat moldovenesc în Japonia, că nu este în Japonia nimic. Fiindcă şi vinurile sînt gustoase la noi şi mîncarea e foarte super. Şi i-am spus hai să facem, aşa mi-a venit o idee spontană vreau să-şi spun", a menţionat conaţionala.

Diana ne-a făcut o excursie prin localul ei, pe care l-a numit "Noroc".

Pragul restaurantului este călcat în mare parte de japonezi care iubesc mîncarea noastră tradiţională. Diana spune că pregăteşte singură bucatele.

"Japonezilor le place chestia să se ducă să guste ceva nou, pe ei trebuie să îi uimeşti nu doar că le-ai pus ceva, dar să le spui istorii", a precizat Diana Kurata.

Diana Kurata ne-a mai povestit că împreună cu mai mulţi japonezi planifică să vină în ţara noastră pentru a le face o excursie.

Source: www.publika.md

Keywords:

bucataria , Moldova , Tokyo , restaurant

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1703
Populația:
1060 locuitori

Paşcani este un sat din cadrul comunei Manta, raionul Cahul. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Cahul și la 183 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1060 de oameni. Satul Pașcani a fost menționat documentar în anul 1703.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.