Show news from...
Go to section: Moldovan Diaspora

eye 4398 Views

Videoclipul unui moldovean din străinătate a devenit viral pe Facebook


Videoclipul amatorial al unui moldovean care trăiește și muncește la Dublin, în Irlanda, a devenit viral pe Facebook avînd mii de like-uri și de distribuiri. Tînărul se numește Gheorghe Gavrilița, are 26 de ani și lucrează în domeniul construcțiilor.

În timpul unei pauze de muncă și-a încîntat prietenii cu o melodie interpretată la voce și chitară, în care și-a exprimat dorul, nostalgia și dorința de a se întoarce cîndva definitiv pe plaiurile natale.

Un coleg a filmat momentul și Georgel a publicat videoclipul pe Facebook. Imaginea muncitorului la lucru, departe de casă, precum și cuvintele cîntecului compus și interpretat de tînărul moldovean, au ajuns la sufletele moldovenilor de pe Facebook, care l-au distribuit masiv. Mulți s-au regăsit probabil în tot ceea ce Georgel a reușit să transmită prin cîntecul lui: „Dar eu mai cred, încă mai cred, speranța nu mă lasă / Știu că odată, într-o zi, voi reveni acasă… / Și că va fi un cer senin și drumurile bune / Iar frații mei un bun venit din suflet îmi vor spune.”

Gheorghe Gavrilița este originar din Republica Moldova, satul Mileștii Mici. A studiat muzica la Școala de Arte și a absolvit Colegiul de Medicină. „Pentru că salariile sînt foarte mici în țară, am decis să emigrez în străinătate, pentru un viitor mai bun și sînt de 3 ani în Irlanda”, ne-a mărturisit.

Keywords:

diaspora , moldovenii , piesă

Settlements of Moldova and Diaspora

Morenii Noi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1895
Populația:
1144 locuitori

Morenii Noi este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Şicovăţ și Morenii Noi. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Ungheni și la 124 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 1144 de oameni. Satul Morenii Noi a fost înființat în anul 1895.

Read more