Go to section: Children
09 january 2023, 12:30 Children views 3014
Bun găsit, școală: portrete ale elevilor din Chișinău din anii 80
09 january 2023, 12:30 Children views 3014

Bun găsit, școală: portrete ale elevilor din Chișinău din anii 80

Cunoscutul fotograf moldovean Oleg Caneev a postat în FB-grupul "Chișinăuienii" portrete ale școlarilor din Chișinău, din anii 80.

„Dragi prieteni, vă propun să priviți cel mai voluminos proiect al meu, creat la sfîrșitul anilor 80, intitulat „Școala URSS – Chișinău”. Conține peste 6.000 de fotografii realizate prin observație în diferite școli din Chișinău. Treptat voi posta și celelalte lucrări și sper că toți cei care se recunosc vor fi încîntați să-și reîntîlnească copilăria...”, scrie fotograful.

Oleg Caneev este unul dintre cei mai cunoscuți fotografi de școală veche. Pînă în ziua de astăzi, el surprinde multe dintre fotografiile sale pe peliculă de fotografiat. Este un profesionist al meseriei de fotograf deja de 42 de ani, aproape 20 de ani este profesor, iar din anul 2002, este fondatorul școlii individuale de fotografie de pe lîngă Uniunea Fotografilor din Moldova.

Source: noi.md

Keywords:

fotografii , scoala , elevi , Chisinau , URSS

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
2039 locuitori

Rădenii Vechi este un sat şi comună din raionul Ungheni. Rădenii Vechi este unicul sat din comuna cu același nume. Localitatea se află la distanța de 43 km de orașul Ungheni și la 98 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2039 de oameni. Satul Rădenii Vechi a fost menționat documentar în anul 1437.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.