Go to section: Children
28 february 2020, 11:43 Children views 3735
În capitală, se vînd jucării periculoase
28 february 2020, 11:43 Children views 3735

În capitală, se vînd jucării periculoase

Multe dintre jucăriile comercializate nu corespund standardelor calității. Inspectorii de la protecția consumatorilor au efectuat mai multe verificări, în urma cărora au fost confiscate peste 33 de mii de articole din magazinele și piețele din capitală.

Specialiștii avertizează: multe dintre jucăriile comercializate în piețe sau în magazine prezintă un pericol pentru sănătatea și viața copiilor. Inspectorii au depistat o serie de nereguli: jucării ce conțin compuși chimici periculoși, făcute din materiale necalitative, impregnate cu substanțe toxice, cu piese mici și ușor detașabile. Mai mult, agenții economici nu dețineau declarația de conformitate și avizul sanitar, transmite NOI.md cu referire la sputnik.md.

Potrivit reprezentantului Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței, Ivan Mateescu, jucăria calitativă și sigură pentru viața copiilor poate fi identificată după trei indicatori: marcajul, calitatea materialului și finețea pieselor.

De asemenea, părinții trebuie să studieze cu atenție eticheta și să verifice instrucțiunile care trebuie să fie obligatoriu traduse în limba de stat.

"Semnul euro de pe etichetă indică faptul că este un produs care corespunde calității. În același timp, marcajul "C" confirmă că jucăria este produsă în China, ceea ce înseamnă că producătorul nu a respectat standardele de calitate. Recomandăm de evitat asemenea jucării", a subliniat el.

Ivan Mateescu a mai adăugat că jucăriile care au fost confiscate din piețe și magazine sînt supuse analizelor de laborator. Dacă se va demonstra că jucăriile sînt periculoase, agentul economic va fi obligat să întreprindă măsuri: să le nimicească sau să le restituie țării de origine.

Source: sputnik.md

Keywords:

jucării , pericol

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1527
Populația:
5013 locuitori

Copanca este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Copanca și Valea Verde. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Căușeni și la 81 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 5013 oameni. Satul Copanca a fost menționat documentar în anul 1527.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.