Go to section: Children
15 june 2020, 14:20 Children views 9238
Beneficiile copiilor născuți vara
15 june 2020, 14:20 Children views 9238

Beneficiile copiilor născuți vara

Un studiu realizat de Universitatea Cambridge arată legătura dintre anotimpul în care se naşte un om şi înălţimea sau chiar starea generală de sănătate, cînd persoana respectivă devine adult.

Bebeluşii care vin pe lume în iunie, iulie sau august sînt mai corpolenţi la naştere şi mai înalţi la maturitate, potrivit studiului.

Cercetarea mai arată că fetele născute vara îşi încep pubertatea mai tîrziu, acesta fiind un semn al unei vieţi mai sănătoase cînd devin adulte.

Copiii născuţi în lunile de iarnă decembrie, ianuarie, februarie au tendinţa de a fi mai slabi la naştere, mai scunzi la maturitate şi intră în pubertate mai devreme, scrie realitatea.net.

Autorii studiului au concluzionat că mediul din pîntecele mamei poate avea o influenţă decisivă asupra copilului. Ei sugerează că expunerea mai lungă la vitamina D în al doilea trimestru de sarcină ar putea explica aceste diferenţe. Altfel spus, gravidele care petrec mai mult timp în soare în lunile patru, cinci şi şase de sarcină au şanse mai mari de a aduce pe lume copii mai sănătoşi.

Pe de altă parte, copiii născuţi vara şi toamna au şanse mai mari să-şi continue studiile după vîrsta de 16 ani, mai arată analiza.

Cercetătorii recunosc însă că nu au reuşit să înţeleagă şi mecanismele care stau în spatele acestor descoperiri şi spun că alte cercetări aprofundate sînt necesare, pentru a afla un răspuns.

Studiul a fost realizat în Marea Britanie, pe un eşantion de aproximativ o jumătate de milion de persoane.

Source: publika.md

Keywords:

copii , vara , nastere

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1889
Populația:
201 locuitori

Reteni-Vasileuţi este un sat din cadrul comunei Branişte, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Rîșcani şi la 182 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 201 oameni. Satul Reteni-Vasileuți a fost menționat documentar în anul 1889.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.