28 april 2022, 12:30 Moldovan Diaspora views 3629
Inițiativa privind facilitățile pentru moldovenii ce vor să revină în țară, transmisă Parlamentului
Photo: tribuna.md
28 april 2022, 12:30 Moldovan Diaspora views 3629

Inițiativa privind facilitățile pentru moldovenii ce vor să revină în țară, transmisă Parlamentului

Maia Sandu a transmis Parlamentului, în această săptămînă, o inițiativă legislativă ce stabilește acordarea unor facilități fiscale și vamale pentru cetățenii noștri care decid să revină cu traiul în Moldova, informează Noi.md.

Proiectul de lege propune scutiri de la plata taxelor de import pentru introducerea în țară a bunurilor de uz personal și a unui mijloc de transport auto. Prevederile se vor aplica persoanelor care s-au aflat în afara țării timp de cel puțin 36 de luni, pe parcursul ultimelor 48 de luni.

Pentru acordarea facilităților cetățenii vor depune o cerere, însoțită de acte confirmative.

Președinta Maia Sandu menționează că întoarcerea acasă a cetățenilor noștri trebuie să fie simplă și nu trebuie să coste. „Am pornit un proces complex de transformare a țării, iar pentru a reuși, Republica Moldova are nevoie de oameni. Suntem hotărîți să îmbunătățim condițiile de trai acasă și să creăm locuri de muncă, astfel încît cetățenii noștri să își construiască aici viitorul. Împreună, cu oameni profesioniști și muncitori, vom putea schimba Moldova în bine, făcînd din ea locul în care să vrem să trăim și să revenim”, spune șefa statului.

Налоговые и таможенные льго... by Ольга Горчак

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1893
Populația:
569 locuitori

Cucuruzenii de Sus este un sat din cadrul comunei Crihana, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 20 km de oraşul Orhei şi la 68 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 569 de oameni. Satul Cucuruzenii de Sus a fost întemeiat în anul 1893.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.