04 july 2022, 14:30 Moldovan Diaspora views 3199
Calitatea și viteza serviciilor consulare pentru migranții moldoveni va spori
Photo: facebook.com/NicuPopescuMd
04 july 2022, 14:30 Moldovan Diaspora views 3199

Calitatea și viteza serviciilor consulare pentru migranții moldoveni va spori

În contextul vizitei de lucru la Berlin, vicepremierul Nicu Popescu cu prim-ministra Natalia Gavrilița și ministrul muncii și protecției sociale Marcel Spatari, au avut o întîlnire cu reprezentanții diasporei stabiliți în Germania, relatează Noi.md.

În cadrul discuțiilor șeful diplomației moldovene a accentuat că Diaspora este unul dintre obiectivele principale de pe agenda 4D (Dezvoltare europeană, Dialog, Diasporă și Diplomație economică) a diplomației faptelor concrete pentru anul 2022.

„Pe linia ministerului de externe planificăm modernizarea și digitalizarea serviciilor consulare pentru a spori calitatea și viteza serviciilor prestate pentru diasporă.” – a spus ministrul Nicu Popescu.

Totodată, ministrul de externe s-a referit la discuțiile pe care le poartă constant cu omologii săi în vederea implementării de acțiuni concrete pentru diaspora noastră, inclusiv reducerea tarifelor de roaming și recunoașterea actelor.

În context, a fost menționată vizita recentă la Chișinău a ministrei afacerilor externe a Germaniei, Annalena Baerbock, în cadrul căreia au fost discutate aspecte privind încheierea formalităților pentru simplificarea conversiei permiselor de conducere pentru cetățenii noștri.

Iar în cadrul vizitei la Berlin, ministra Ana Revenco a semnat Declarația comună de intenție între Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova și Ministerul Federal al Dezvoltării Digitale și Transport al Republicii Federale Germania, privind aspectele procedurale de transcriere a permiselor de conducere.

„Vom depune în continuare eforturi pentru a implementa împreună cu partenerii noștri proiecte concrete în beneficiul tuturor cetățenilor, atît celor stabiliți în țară cît și celor din diasporă.” – a adăugat vicepremierul Nicu Popescu.

 

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1830
Populația:
1008 locuitori

Ferapontievca este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Ferapontievca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de municipiul Comrat și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 1008 oameni. Satul Ferapontievca a fost menționat documentar în anul 1830.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.