28 december 2021, 16:55 Moldovan Diaspora views 2933
În atenția cetățenilor moldoveni din Rusia! Muncitorii migranți ilegali ar putea fi expulzați
28 december 2021, 16:55 Moldovan Diaspora views 2933

În atenția cetățenilor moldoveni din Rusia! Muncitorii migranți ilegali ar putea fi expulzați

În Rusia, de la 1 ianuarie, cetățenii străini ar putea fi nu numai amendați pentru activitatea ilegală de muncă, ci și expulzați din țară, relatează Noi.md

După cum scrie ria.ru, despre acest lucru s-a anuțat pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne. Ministerul a menționat că măsurile temporare adoptate de președintele Rusiei pentru lucrătorii migranți expiră la 31 decembrie 2021. Potrivit Ministerului, din martie 2020, peste șapte milioane de străini au primit permise, dintre care 1,5 milioane și-au înregistrat șederea pe teritoriul Rusiei.

În același timp, Ministerul Afacerilor Interne a recomandat cu tărie cetățenilor din străinătate fără documente de muncă să se adreseze imediat la organele afacerilor interne înainte de 31 decembrie. În plus, angajatorii trebuie să formalizeze relațiile de muncă cu angajații străini și să-i anunțe în termen de trei zile.

Mărimea amenzii pentru lucrătorii ilegali este de pînă la cinci mii de ruble. În același timp, începînd cu anul viitor, "împotriva lor ar putea fi luate măsurile legate de expulzarea din Rusia și interzicerea intrării ulterioare", au avertizat autoritățile.

"Pentru atragerea ilegală a cetățenilor străini la muncă angajatorii ar putea fi supuși unor sancțiuni de pînă la 800 de mii de ruble pentru fiecare astfel de angajat", a anunțat ministerul.

În decembrie, Ministerul Afacerilor Interne a anunțat că Rusia va începe să emită brevete lucrătorilor migranți sub forma unui card cu un cip care conține imaginea electronică a feței și amprentele digitale ale deținătorului său. În plus, documentul va conține informațiile de bază despre angajarea deținătorului său.

După cum s-a anunțat anterior, potrivit unui studiu realizat de experți de la RANEPA și Institutul Gaidar, pandemia de coronavirus și închiderea frontierelor au dus la o reducere semnificativă a numărului de străini în Rusia. Dacă în 2019 în țară erau între 9,6 și 11,2 milioane de cetățeni străini, în funcție de lună, atunci în 2020 numărul acestora a scăzut de la 10,3 milioane la sfîrșitul lunii ianuarie la 7,1 milioane la sfîrșitul anului.
În 2021, scăderea numărului de vizitatori a continuat — începînd cu 1 mai, numărul străinilor în țară a constituit 5,66 milioane de persoane. Ca și pînă acum, majoritatea (86%) sînt cetățeni ai țărilor CSI.

Numărul cetățenilor din Ucraina și Moldova a scăzut cel mai mult — cu 53% și, respectiv, 51%, mai puțin - imigranți din Kîrgîzstan (cu 18%), Armenia (cu 22%) și Tadjikistan (cu 35%).

În 2021, comparativ cu 2020, numărul cetățenilor UE a scăzul de trei ori - numărul lor în Rusia s-a dovedit a fi cel mai mic din ultimii zece ani (226 mii).

Source: noi.md

Keywords:

Rusia , Moldova , migranți

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1439
Populația:
1012 locuitori

Ohrincea este un sat din cadrul oraşului Criuleni, raionul Criuleni. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Criuleni și la 50 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1012 locuitori. Satul Ohrincea a fost menționat documentar în anul 1439.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.