24 november 2021, 15:00 Moldovan Diaspora views 3537
Anunț important pentru șoferii moldoveni din nordul Italiei
24 november 2021, 15:00 Moldovan Diaspora views 3537

Anunț important pentru șoferii moldoveni din nordul Italiei

Consulul general al RM la Milano, Oleg Nica, a efectuat o vizită de lucru în or. Bologna, unde a avut o întrevedere cu prefectul, dna Francesca Ferrandino.

În cadrul întrevederii au fost abordate și, totodată, soluționate unele neclarități ce țin de acceptarea de către Prefectura din Bologna a cazierelor judiciare emise de oficiile consulare moldovenești, fiind astfel asigurată recunoașterea actelor menționate precum s-a convenit anterior de către Ambasada RM la Roma cu autoritățile centrale italiene.

De asemenea, s-a efectuat o vizită la Oficiul Motorizări Civile din Bologna, care gestionează și oficiile de motorizări Ferrara și Forli-Cesena, fiind pusă în discuție problema acceptării de către aceste oficii a declarațiilor consulare eliberate de Consulatul Republicii Moldova la Padova pentru conversiunea permiselor de conducere ale conaționalilor din regiunea Emilia-Romagna.

Deși reprezentantul oficiului de motorizări civile a asigurat că vor fi acceptate declarațiile consulare emise de Consulatul Moldovei din Padova la cererile de conversiune a permiselor de conducere depuse de cetățenii moldoveni în provinciile Ferrara, Bologna și Forli-Cesena, Consulatrul recomandă ca, în scopul evitării unor eventuale neclarități, persoanele care intenționează să aplice la conversiunea permiselor de conducere moldovenești în regiunea Emilia Romagna să solicite setul necesar (care include: declarație de autenticitate + traducere) de la Consulatul General al RM la Milano.

Setul de acte pentru conversiunea permisului de conducere poate fi solicitat inclusiv prin poștă – informații detaliate pot fi găsite aici.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1772-1773
Populația:
1695 locuitori

Donduşeni este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Donduşeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 3 km de orașul Dondușeni și la 218 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1695 de oameni. Satul Donduşeni a fost menționat documentar în anul 1772-1773.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.