07 january 2021, 11:00 Moldovan Diaspora views 2782
Buletinele de vot pentru diaspora, tipărite
07 january 2021, 11:00 Moldovan Diaspora views 2782

Buletinele de vot pentru diaspora, tipărite

Au fost tipărite cele 726 700 de buletine de vot care urmează să fie trimise la secțiile de votare ce vor fi deschise peste hotarele R. Moldova.

Potrivit președintelui Comisiei Electorale Centrale, buletinele de vot pentru secțiile de votare din străinătate au fost deja tipărite. „Combinatul Poligrafic Chișinău ne-a anunțat că au fost tipărite și împachetate 726 700 de buletine de vot destinate secțiilor de vot care vor fi deschise peste hotare", a declarat Dorin Cimil, citat de presa de la Chișinău.

Oficialul a adăugat că a primit din partea Ministerului de Externe de la Chișinău informația potrivit căreia această instituție a început pregătirea valizelor diplomatice cu care vor fi trimise buletinele de vot și resursele financiare destinate retribuirii personalului secțiilor de votare ce vor fi constituite peste hotare.

Președintele CEC a mai precizat că toate cele peste 3,5 milioane de buletine de vot care vor fi folosite la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie vor fi livrate către CEC la data de 8 iulie.

Amintim că, la alegerile parlamentare anticipate din R. Moldova vor participa 23 de concurenți electorali, printre care 20 de partide politice, două blocuri electorale și un candidat independent.

Source: infoprut.ro

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
646 locuitori

Marienfeld este un sat din cadrul comunei Ialpujeni, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Cimișlia și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 646 de oameni.Satul Marienfeld a fost menționat documentar în anul 1910.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.