27 june 2017, 16:07 Moldovan Diaspora views 4199
Moldovenii din toate orașele lumii au sărbătorit Ziua Iei (Foto)
27 june 2017, 16:07 Moldovan Diaspora views 4199

Moldovenii din toate orașele lumii au sărbătorit Ziua Iei (Foto)

Moldovenii stabiliți cu traiul în cele mai mari orașe din lume au sărbătorit tradițiile autentice din cadrul Festivalului IEI, alături de artiștii moldoveni, care au interpretat în diverse comunități cîntece populare. Mulți și-au luat straiele populare și au ieșit la joc cu multă voie-bună.

În Chicago, designerul Irina Madan și-a prezentat noua colecție de haine, pictate manual la Parada Sînzienelor. Colecțiile conțin atît piese pentru adulți, cît și pentru copii.

De asemenea, moldovenii au avut ocazia să admire o expoziție inedită de păpuși îmbrăcate în haine populare, realizate de către meșterul popular, Elena Zghibarță, iar Alina Celia Cumpan și-a prezentat mai multe cărți. De la festival nu au lipsit îndrăgiții artiști ai ansamblului "Floarea Dorului", Cătălina Triboi, Alexandru Dobîndă, ansamblul de dansuri populare moldovenești "Izvoraș" din Chicago.

De muzică populară și bucate tradiționale moldovenești s-au bucurat și moldovenii din New York, care și-au așteptat cu drag conaționalii să danseze și să cînte în spiritul tradițiilor și a obiceiurilor străvechi, cu bucate ca acasă și o Horă a iei așa cum nu s-a mai văzut.

De asemenea, anul acesta, Ziua Iei a fost sărbătorită la Toronto și Moscova.

Așteptăm și alte fotografii din partea diasporei moldovenești pentru a îmbogăți galeria foto la acest subiect!

Source: moldovatimes.com

Keywords:

ie , sarbatoare , diaspora

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1631
Populația:
3402 locuitori

Mîndîc este un sat şi comună din raionul Drochia. Mîndîc este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Drochia și la 200 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3402 oameni. Satul Mîndîc a fost menționat documentar în anul 1631.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.